Brynäs IF

725868 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2751320

Sv: A propósito de nada
Supportern: Frölunda håller jag med om. Färjestad... trodde jag skulle imponera mer än vad de gjort. De har en extremt bra offensiv men defensiven (med målvakterna) är ju minst sagt sådär. De släpper in ett mål mer per match än oss i snitt (på 9 matcher har de 27 insläppta och vi har 18). De har också gjort 14 mål mer än oss (alltså ca 1.5 mål mer per match) så offensiv kraft har de absolut. Mycket problem med utvisningar har de också.

Så även om FBK är ett bra lag är SAIK och Luleå (9 matcher in) något helt annat sett till kombinationen av defensiv och offensiv enligt mig. Luleå har dock dåligt BP och PP vilket är rätt galet sett till var de ligger i tabellen.

Och notera: Detta är alltså just nu, 9 matcher in. Inte hur det kommer se ut när säsongen summeras.

Edit:
Kul intervju med Kopacka om hans skotträning. Verkar vara en rätt skön snubbe.
hockeynews.se/nyheter/specialtraning-bakom-kopackas-malskytte
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: klart det blir mer insläppta mål när man har 45 stycken 2 minutare kontra 18 stycken😬
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Det där är ju lätt att säga nu men innan vi mötte Färjestad hade de 11 av 12 möjliga poäng och gjort 19 mål på 4 matcher. Tomaseks form poängsnitt var nog än galnare än det är nu också. Defensivt hade de släppt in 2,5 mål per match också så visst, inte perfekt men bättre än det ser ut nu. Lätt att säga i efterhand att det var en enklare match men där och då kände iaf jag att den matchen var otroligt tuff och att vi kom därifrån med en poäng och bara ett insläppt mål under ordinarie tid var väldigt starkt.
Kommentera