Brynäs IF

726248 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2754880

Sv: Matchtråd Luleå - Brynäs 2024-10-19
Huge: Du får väl läsa gamla intervjuer med Alcén och Grahm om du vill djupdyka kring vilka kompetenser som Alcén saknade vid tillsättningen. Det vore mycket märkligt om han han inte saknade kompetenser vid tillfället, med tanke på att han bokstavligen hade noll erfarenhet av yrket, så jag klandrar honom inte.

” Annars hade vi knappast haft det lag vi ser på isen idag....”

Tankevurpa från din sida. Laget vi ser nu är resultatet av den sportchefen Alcén är idag (tillsammans med några andra faktorer som han inte kunde påverka…). Det säger ingenting om hur kompetent han var vid tillsättningen men allting om hur kompetent han är nu.

Min åsikt har hela tiden varit att Brynäs inte hade råd att ha en sportchef som behövde lära sig jobbet från grunden, men att han kanske kunde bli bra på sikt, precis som alla som tillskansar sig rätt kunskap och erfarenhet kan bli. Med tanke på att hans lagbygge degraderades, så kan ju ingen påstå att han var en fantastisk lagbyggare från dag ett. Det var liksom det ultimata misslyckandet för Brynäs sportsliga ledning där Alcén i allra högsta grad ingick.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd Luleå - Brynäs 2024-10-19
Peja: Känns lite ”onödigt” att diskutera tillsättningen av Alcén då det snart är 4 år sedan. Dessutom har det ”stötts och blötts” här inne hur mycket som helst. Tror inte vi kommer längre där.

Att Alcén saknade erfarenhet och kompetens vid tillsättningen råder det ju inget tvivel på. Men som han har utvecklats! Tittar vi på avtal han signerat de senaste åren så är det väl enbart förlängningen av Manner, samt avtalen med Larsen och Anton Johannesson som känns märkliga.

Vad gäller spelarna så är det beroende på att Brynäs hade som uttalad målsättning att gå upp direkt, och det är uppenbart att ingen av dom klarar SHL nivån. Båda skulle må bra av att få ordentligt med istid i ett sämre HA lag.

Men övriga värvningar, och det är ju en del, är ju klockrena rakt över nästan. Sjuk träffsäkerhet. Jämför det med Modos sektledare, Gradin…

Det skulle vara intressant att veta hur mycket Advisory Board är inblandade i de olika värvningarna.
Låst ämne