Brynäs IF

726268 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2755494

Sv: A propósito de nada
Gavve: "Lindstein har ju dock ruskigt bra underliggande siffror denna säsong, jag säger bara att den man spelar med kan påverka hur man spelar också (på gott och ont). "

Jag är imponerad av Lindstein, tycker att något hände med honom andra delen av förra säsongen och han hittade rätt i sitt spel. Något som han tagit med in i denna säsong. Tycker han och Andersson funkat mycket bra ihop, och det är lite synd att splittra dom. Kemin dem emellan ska inte underskattas.

Bertilsson och Kinnvall spelade ihop förra året men är ändå det backpar som fungerat sämst (utan att dom varit dåliga).

Blir intressant att se hur pp ställs upp nu med Djoos återkomst. Självklart ska han in i en uppställning och förhoppningsvis kan det få fart på båda formationerna. Kinnvall är väl den som borde bli petad i pp, tänker jag.

Någon får gärna ställa upp hur dom tror att pp kommer att se ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: "Kinnvall är väl den som borde bli petad i pp, tänker jag."

Skulle bli förvånad om det ens pratas om något annat. Kinnvall har trots all speltid (tvåa i istid bland backarna efter Söderström i PP) bara mäktat med 1 assist. Berra har som jämförelse 1 mål och 2 assist vilket är vad Lindstein och D'Astous också har (D'Astous har missat 3 matcher). Sen har vi Axel på 1G 3A och Söderström på 1G 4A.

"Bertilsson och Kinnvall spelade ihop förra året men är ändå det backpar som fungerat sämst (utan att dom varit dåliga)."
Helt enig. Men det är ändå skumt (jag vet alltså inte varför) Berra ligger på +2 medan Kinnvall ligger på -1 om de spelar tillsammans mer eller mindre hela tiden (det har ju inget med PP/BP att göra).

Sen tycker jag det är värt att nämna att Kinnvall är enda spelaren (inte bara backen) som varit inne på mer än 8 mål bakåt (10 stycken). Berra har 8 bakåt och efter det är det Indrasis och Scott (ej backar, jag vet) på 6.

Antal mål framåt och bakåt per backpar sammanslaget per person (vissa har missat någon match är viktigt att komma ihåg och vissa har spelat med andra i någon match och detta är bara vid lika styrka):
Berra + Kinnvall: 19 GF, 18GA = +1
Söderström + D'Astous: 12 GF, 6GA = +6
Axel + Lindstein: 17 GF, 9GA = +8

Se nu inte detta som någon som helst fakta över vilka backpar som är bäst eftersom de (oftast) får möta olika motståndare och så spelar det in vilken kedja de spelar i. Men jag tycker ändå det säger något (bara min åsikt, ingen fakta) när Kinnvall är inne på mer än hälften av våra mål vid lika styrka. 10 stycken, vi har släppt in 21 mål varav 2 i BP vilket blir 19 vid lika styrka och 19/2 = 9.5 (vilket är mindre än 10).

Tycker även att Axel och Lindsteins siffror är väldigt imponerande när man sätter upp det så här. Ska bli intressant att se hur Axel och Djoos spelar ihop (som det ser ut att bli).
Kommentera