Brynäs IF

726282 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2759822

Sv: A propósito de nada
Gavve: Älskar alltid dina inlägg! Du ska ha credd för det. Fortsätt gärna så :D
Jag har väl varit lite tveksam till Kinnvall men tycker han har lyft sig. Han är lite som Indrasis tycker jag, han har fina uppsidor men ibland gör han grova misstag.

En intressant vinkling du kan göra, om du känner för det. Jämför vilka backarna spelar med. har inte Berra/Kinnvall gått som första backpar tillsammans med Silfverberg - Larsson - Indrasis? Eller vilka har de spelat med?
Kan det vara så att det har något att göra med det? Indrasis är väl inte den starkaste defensivt?

Jag är lite tveksam till om detta innebär att dom är dåliga. Men statistik ljuger inte - det kan bara ge fel bild ibland.
Berra/Kinnvall är ju gamla gardets backpar egentligen, medans de andra backparen kanske jobbar på ett lite annat sätt, dvs löser det med spelskicklighet.
Jag är otroligt nyfiken på hur dessa siffror skulle se ut om man körde Berra/Lindstein en längre tid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JawKee: En sak som jag
Skulle säga att det sätt som Söderström o Dastå spelar på passar otroligt bra i en serie. Det är effektivt och bidrar, som jag varit inne på tidigare, mycket till att vi får spelövertag och mycket offensiv speltid.
När det blir slutspel kommer farten och energin att skruvas upp ett par snäpp. Det kommer att bli svårare att spela sig ur egen zon. Då kommer den stabilitet, styrka och tuffhet som Kinnvall och framförallt Bertilsson besitter att betyda mer.
Jag tror att deras tid kommer när slutspelet närmar sig.
Vore mysigt och rättvist om Bertilsson kunde upprepa det Stig Salming gjorde 1980…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: "Jämför vilka backarna spelar med. har inte Berra/Kinnvall gått som första backpar tillsammans med Silfverberg - Larsson - Indrasis? Eller vilka har de spelat med?"

Det argumentet spricker lite när man tittar på antalet mål övriga laget varit inne på.
Silfverberg: 3 mål bakåt
Larsson: 5 mål bakåt
Indrasis: 6 mål bakåt

Om vi tittar på andra kedjorna (som de oftast sett ut):
O.Lindblom: 3 mål bakåt
Schroeder: 5 mål bakåt
Rödin: 4 mål bakåt

Kopacka: 3 mål bakåt
Ölund: 6 mål bakåt
Bobby: 5 mål bakåt

Scott: 8 mål bakåt
Vesel: 4 mål bakåt

Det kan ju vara så att Berra och Kinnvall har oturen att vara inne med kedjan som är sämst för dagen i de flesta matcher (ingen kedja har överlägset flest mål bakåt som ni ser). Eller så är det så att kedjan (vilken den än är) släpper till flest mål när Kinnvall och Berra är på isen. Det är inget jag kan analysera djupare än så som hobby-statistiker (finns experter som faktiskt KAN hockey till skillnad från mig).

Måste förresten rätta mig själv då jag precis noterade att Scott har fler insläppta mål än Indrasis. Ber om ursäkt för det men helt missat att han varit inne på 8 mål bakåt. Så det är alltså lite mindre skillnad mellan sämsta FW (Scott) och sämsta back (Kinnvall) än vad jag tidigare skrev.
Kommentera