Brynäs IF

726282 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2760037

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Söderström är skicklig och snabb i både tanke och ben, tvivlar på att han kommer få probklem i slutspelet. Djoos var grym i slutspelet i Schweiz. Sen tror jag att D'Astous har en fysisk dimension i sig som vi inte har fått se konsekvent än, tror han fortfarande försöker förstå vad man får göra och inte göra i svensk hockey.

Med tanke på att Bertilsson och Kinnvall stundtals har problem med farten i grundserien skulle jag inte betta på att de kommer vara bäst i laget om farten skruvas upp ytterligare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: ”Med tanke på att Bertilsson och Kinnvall stundtals har problem med farten i grundserien”

Kinnvall hade det tufft i inledningen, och han är utsatt för en konkurrenssituation där han inte är given i alla lägen. Han har alltid diskuterats som en offensiv back men har ett i laget sett ett fysiskt spel i defensiven som är viktig.
Frågan är om inte Berra gör sin bästa säsong defensivt på många år. Han är ofta hårdare igen på ett sett man var van att se honom innan han fick sin första långa skada i dörren som inte var stängd som ung. Gillar Berra starkt denna säsong.
Sen är det inte så att den som är sämst på skridskorna i laget självklart är en dålig skridskoåkare sett till den generella shl-backen. Frågan är ju om våra topp6-7 backar inte är bra nog på skridskorna - det tycker jag dem är. Men alla backar kan bli kringåkta av snabba forwards. Det är inget bevis på att de är dåliga.
Har man tex bara sett Charlies match sist och den då han gick med Larsen så kan man dra slutsatsen att han också har problem med farten och därmed också passningsspelet. Min poäng är den att alla backar kan inte vara bäst i laget på allt varje match. Någon måste vara sämst på något också i laget. Men är sämst i laget samma som värdelös/onyttig back?
Jag är extremt nöjd med våra 7 bästa backar när alla är på isen.
Och är Berra och Kinnvall sämsta backarna vi har så fine, men jag anser vi behöver dem. Tror lätt att minst 9-10 av shl-laget hade önskat sett det paret i sin backlinje.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Håller i stort sett med dig men tror ändå att både Kinnvall och Berilsson kommer att vara v för oss i ett slutspel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
Nu går det ju inte att diskutera bort varken brynäs insatser eller tabelläget, men fan vad det bör emot för mig att prata om att vi är i slutspelet redan.

Har varit för många år med misär, så man har blivit miljöskadad.

Ser det lika bra ut fram till nyår kommer jag också säga "när" vi är i slutspel....
Men för stunden kör jag med "om" vi är i slutspel 😊
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Att D'Astous blev avstängd var nog det värsta som kunde hända för honom (pratar inte skador osv här). Det var ju tydligt att han både kunde och ville spela fysiskt då. Sen är det klart att han blir osäker när han blev avstängd för en (enligt de flesta) regelrätt tackling.
Kommentera