Brynäs IF

726302 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2760234

Sv: A propósito de nada
Gavve: Tror inte på den här förändringen i kedjor över tid. Några kedjor kommer att få mer speltid än andra (oavsett om det inte finns någon "skillnad" mellan kedjorna enligt Gällstedt). Vesel och Scott har minst istid och kommer troligtvis även ha det fortsättningsvis, men jag tycker/tror inte att Rödin ska ha det. Med hans nuvarande form bör han få mycket speltid.

Helt rätt att fortsätta med Lindblomx2 och Schroeder efter deras match senast men snart är vi nog tillbaka med Rödin "högre upp" i kedjehierarkin.

En möjlig lösning är att peta ned Indrasis till fjärde men jag undrar om det är så smart?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: "att peta ned Indrasis till fjärde men jag undrar om det är så smart?"

Jag tycker det känns dumt. Indrasis kanske inte skiner men fakta är att statistiken när han är på isen (självklart inte bara hans förtjänst) är riktigt bra. Fler poäng än t.ex. Schroeder också (1 assist mer och lika många mål) och jag ser inte många säga att man ska flytta bort Schroeder längre (jag vet att det är olika positioner).

Många har liksom anklagat Indrasis för hans dåliga defensiva arbete (så även jag). Ändå räddar Brynäs 95% av puckarna när han är på isen (väldigt högt upp i listan). Han har dessutom otroligt hög corsi (antalet skottprocent framåt) på 61% (Scott har 45% som jämförelse). Han ligger före Rödin i PDO (räddningsprocent kombinerat med skott% som blir mål) på 101.96. Som jämförelse har O.Lindblom 97.23 och Kopacka har 106.06 (orimligt högt). Bara 2 spelare i Brynäs är inne på fler skottförsök framåt (Larsson och Söderström). Något rätt gör ju kedjan som helhet och den fungerar dessutom väldigt bra (sett till statistiken) även om de inte sprutat in mål men det är det väl egentligen bara Kopacka som gjort med sina 6 mål (näst bäst är Bobby, Rödin & Silfver på 4 var, alla 3 i olika kedjor). Statistiken pekar verkligen inte på att Indrasis skulle vara så dålig som många påstår (sen ser jag ju hur han är på isen själv så statistiken förvånar mig också).

Det är dock tydligt att Indrasis har en lite annan roll denna säsong. Han har liksom skjutit 14 skott på mål på 13 matcher (vid lika styrka). Jämför man det med de han spelar med (Larsson och Silfverberg) så har de skjutit 26 respektive 33 skott. I HA snittade han nästan 2 skott per mål per match (lika styrka) vilket så klart också innebar fler mål.

Tycker själv att det känns fel att man sitter och pratar om att splitta en kedja som har så bra siffror och att man ska placera Indrasis i en fjärdekedja när statistiken pekar på att han har väldigt bra siffror (jag ingår som sagt i de som också är tveksamma till honom). Sen betyder inte det att han inte kan bättre för det. Men det kan ju många andra, inklusive Oskar Lindblom också som exempel (han har dessutom sämre siffror än Indrasis) och det är väl ingen som snackar om att flytta ned honom?

Vi leder serien och har tre producerande kedjor (fjärde har inte riktigt den rollen) och vi har 6 raka vinster och sett till siffrorna spelar vi ut motståndarna i nästan varenda match vi spelar trots ett icke fungerande PP. Vi behöver alla andas lite och njuta i stunden också och fundera på varför vi skulle förändra (vid skador förstår jag så klart). Sen är det så klart viktigt och kul att diskutera och tycka för det. Men ibland behöver man andas ut lite och titta på siffror också (även om de inte säger precis allt och kan luras lite om man inte är försiktig). :)

Ett exempel på när statistik luras är att Anton Ohlsson har bäst skotteffektivitet på 50% t.ex. För att 1 av hans 2 mål gått in. Sen är det L.Lindblom som gör mål på 33.33% av sina skott (1/3 skott han skjutit har gått in). Låt oss spela dem hela tiden så gör vi väldigt många mål! Skämt åsido är det desto mer imponerande med Rödins 20% på 20 skott. Kopacka har 14.63%, Silfver har 10.26% och Indrasis har 5.26 som lite jämförelse. Schroeder har 4.35% och det är sämst av alla som gjort mål i laget, Söderström näst sämst på 4.76%. Finns förbättringspotential hos väldigt många gällande skotteffektiviteten kan man väl kortfattat säga.

Allt gott kära Brynäsvänner där ute. Nu fortsätter vi på den inslagna vägen och så fortsätter vi ha bra siffror match efter match så blir detta hur bra som helst! Med eller utan Indrasis i laget ;)

Edit: Skrev fel i texten om PDO. Det är räddningsprocent kombinerat med antal % av skotten som blir mål när spelaren är på isen och inget annat (skrev andel skottförsök först).
Kommentera