Brynäs IF

724869 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #300059

Sv: Barometern
Lilljanne: [k]Det är märkligt att andra städer är beredda att offra betydligt mer för sina betydligt glanslösare föreningar[/k]

Är det så konstigt egentligen? Jag har svårt att tro att Karlstad, Ö-vik, Jönköping eller alla andra städer har exakt samma förutsättningar som Gävle eller som varandra ens. I Gävle är hittar man fortfarande förvånansvärt många som hatar Brynäs IF eftersom de är uppfödda GGIK:are eller Strömsbroare. Trots att dessa lag spelar i korpendivisionen och det var eoner sedan BIF fajtades på samma vilkor som dessa lag och det verkligen var konkurrens i staden. Man kan tro att ALLA i Gävle ska stå upp för BIF och älska föreningen men så är det inte, tyvärr...
Själv är jag för ung för att ha upplevt kampen om vem som skulle vara stans stolthet för 50 år sedan men som Brynäsare förstår jag att har man tagit ett lag till sitt hjärta så behåller man det där för resten av sitt liv. Spelar ingen roll om sitt lag spelar i division trettioelva östra Gästrikland och fienden är bland de bästa lagen i Sverige.

Om BIF om 50 år spelar i div. trettioelva östra Gästrikland och Leksand IF är i eliteserien (gud förbjude) så skulle inte jag bara därför sponsra och stötta Leksand.

Bara en tanke...

Men visst borde samtliga i Gävle höja sig flera snäpp, det gäller både Brynäs IF, supportrar och sponsorer. Saker och ting hade kunnat varit mycket bättre än vad det är idag. Dock tror jag aldrig Brynäs IF får monopol på hockeysupportrarna i Gävle. 50-talets saftpirater och rallarboare uppfostrar nämligen sina avkomlingar att ha samma avoga inställning till BIF och säkerligen får avkomlingarnas ynglingar ärva samma defekta gen.

Det är väl både på gott och ont. Personligen tycker jag det är lite charmigt att befolkningen i en stad av Gävles storlek kan anse sig ha tre av Sveriges bästa lag inom kommunens gränser. Man inte säga att det saknas hockeykultur i Gävle åtminstone!
Kommentera