Brynäs IF

724869 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #300136

Sv: Barometern
Lilljanne: Hur det slutar vet vi väl alla. Brynäs IF kommer vara herren på täppan och räcka långnäsa åt hela hockeysverige, inklusive saftpirater och rallarboare.

Jag är inte så säker på att det fenomenet inte är så unikt för Gävle. Vilka andra konkurrerande hockeyklassiker har du i städer som Luleå, Leksand, Timrå, Karlstad, Ö-vik, Jönköping, Malmö, Göteborg och Linköping som drar bort hockeysupportar från deras respektive elitserielag. Eller kolla på de allsvenska lagen.

Det är möjligt att det är rekord i långsinthet. Men just den egenskapen trodde jag var mer norrländskt, och trots att Gävle ligger i Norrland geografiskt så har jag aldrig fått intrycket att vi skulle vara tjuriga norrlänningar. Snarare mer uppländska till sinnet och lynnet.

Men det var bara en tanke som sagt. Att BIF aldrig får monopol på varje Gävlesbos hockeysympatier. Även om det är så, så borde vi ändå vara ett mycket starkare lag än FBK med tanke på alla supportrar, vår ärorika historia, staden och hockeykultur. Åtminstone i teorin. Det krävs att alla drar åt samma håll. Gör vi det så är vi oslagbara. Då prenumerar vi på SM-guldet 8 säsonger i rad och har en nybyggd superarena på Alderholmen som varje match har 8-9000 åskådare i snitt. Men att dra åt samma håll har vi väl inte gjort inom Brynäsleden de senaste 20 åren... Dags för ändring snart?
Kommentera