Brynäs IF

724869 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #305967

Sv: Agera Mera!
Efter att ha skummat igenom morgonens mediaorgasm om förskingringen börjar man återigen fundera över Gävle stad, Brynäs och hela den baletten. Utan att ha någon egentlig insikt i vad som hänt kliver allehanda Messerschmittar fram och säger att tja, sånt händer när man inte har intern kontroll. Som jämförelse kan det vara intressant att se att morgonnyheterna här i Göteborg meddelade att två företagare klått en bank på 138 miljoner, och banker får ändå sägas ha hyfsad intern kontroll. Förskingring förekommer alltså alltid och överallt. Vi fick skiten i ett väldigt känsligt läge. Vill man lägga den här affären till andra så kan man förstås göra det. Jag menar att det är att skapa ett mönster av inte relaterade fenomen.

Jag har klagat tidigare över medias bevakning av Brynäs, och då menar jag inte analysen av spelet; där har jag inget att invända. Men att som Bengt Pucken Persson återge ogrundade rykten ("stora belopp är det...") som har sin rot i läktarsnack är så oproffsigt att man inte tror att det är sant.

Fattar fortfarande inte vad det är som gör att folk älskar att hata Brynäs. Hur hade förskingringen hanterats av media om den skett i Leksand eller Timrå, till exempel?

Ni förstår säkert att jag är inte ett dugg mindre förbannad över vad som hänt än alla andra, men nu känns det som om det är dags att sluta leden. Ställ upp för Brynäs IF. Ett lag som spelar dåligt behöve rinte höra att man spelar dåligt; de har de förmodligen redan räknat ut själva. Man stödjer inte sin förening genom att kasta skit på den utan att ställa upp för den. Gå på matcherna! Stöd insamlingen! Stötta laget, stötta GP, stötta de som jobbar heltid med den här föreningen. Är säker på att alla i kansliet är i trauma efter vad som kommit fram de senaste dagarna. Om ni vill stödja Brynäs i det här läget så slå en signal till kansliet och säg "vill bara att ni ska veta att vi är hundraden och tusenden som står upp för er just nu".

Gör det.

Gävlemedia kommer inte att bli lyckliga förrän de dragit sitt strå till stacken för att dra ner Brynäs i allsvenskan. Gärna kritisk journalistik men först kunnig och proffsig journalistik. Själklart ska förskingringen kommenteras, men gör det på ett journalistiskt korrekt sätt. Kolla källor. Återge inte rykten utan att verifiera dem. Anonyma källor ska undvikas. Bidra inte till ryktesspridning. Sånt man lär sig första veckan på journalistutbildningen.

Som sagt, dags att sluta leden nu och ställa upp för klubben då den behöver det som bäst.

Tokbrynäsare? Javisst.
Kommentera