Brynäs IF

724869 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #306000

Sv: Agera Mera!
70 Rodrigues: Varför har det gått käpprätt åt helvete med Din älskade förening?
1. Därför att vi var outstanding när hockeyklubbar sköttes ideellt. Det gick för bra. Vi har inte sett förändringsbehovet. Slutsats: Nu inser alla förändrings- och moderniseringsbehovet. Den processen pågår. Vi ömsar skal just nu och då är man sårbar.
2. Därför att på samma sätt som framgång föder framgång så föds nederlag ur nederlag. Vi har hamnat i en ond cirkel av uteblivna framgångar och sviktande sponsorsstöd. Slutsats: Man skulle kunna tro att vi kan sälja oss ur krisen men så fungerar inte sponsorsmarknaden. Vi måste ta oss ur krisen för egen maskin. När vi gjort det kommer sponsorerna.
3. Därför att Gävle--dess invånare och näringsliv--blivit så invanda vid att ha Brynäs i stan att de inte förstår hur värdefullt det är för dem att ha en elitserieklubb. Noll krismedvetande, helt OK att snacka och skriva skit om Brynäs. Slutsats: Förändringen försenas och försvåras, något paradoxalt, av att vi inte åkt ner i allsvenskan. Då hade krisen blivit uppenbar för allt och vi hade fått samling och mobilisering kring klubben. Nästa alla andra ES-klubbar har varit nere och vänt i AS, och kommit stärkta tillbaka. Vårt mål måste vara att klara omställningen utan degradering.
4. Därför att vi ser mönster i olyckorna. Hade allt annat varit bra hade vi förstås reagerat kraftfullt över förskingringen, men vi hade inte set den som en del i ett mönster. Slutsats: Dekonstruera detta mönster! Se till det positiva som finns, trots allt.
5. Därför att de tidigare framgångarna eliminerade varje form av förståelse för att klubben måste professionaliseras och moderniseras (marknadsarbete, arena, proffsig organisationsledning, med mera). Därför ligger vi efter de andra klubbarna i den processen. Slutsats: Föreningen behöver stöd för att ta sig igenom den här processen. Den här säsongen blir ett stålbad, klarar vi den kommer det förmodligen att bli något bättre framöver.
Kommentera