Brynäs IF

724869 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #313581

Sv: Brynäs IF-Luleå HF
Jompe: Hehe. Man tackar för komplimangen och skickar samma tillbaks.

Angående Frölundas juniorsatsning som påbörjades intensivt för några år sedan var det nästan en del av räddningen för Frölunda. Man var starkt skuldsatt tack vara dyra värvningar, skatteproblem med mera. Hörde en siffra om att juniorsatsningen varje år kostar i runda slängar 7 miljoner kronor.

Som tur är så betalar sig denna satsning inte bara på grund av spelare som Kahnberg, Lundqvist bröderna (även om de även fått utbildning hos Rögle) men även att man kan knyta till sig spelare som exempelvis Mattias Rittola som kom från Borlänge.

Varför lyckas då föreningen när andra kanske inte gör det? För det första har man Conny Evensson som vågar satsa på det yngre gardet och låter dem göra misstag utan att de bänkas. För det andra har man en mycket duktig stab av tränare och ledare som utbildar j18 och j20 spelarna. Staben har hållit på ett bra tag nu tillsammans också vilket skapat kontinutitet. För det tredje lyckas man få till sig talangerna runt omkring det egna upptagningsområdet samt de som tillhör de bästa i landet men även utomlands. Sedan måste man ju även erkänna att man låter juniorerna spela i sina moderklubbar om man ska kalla dem för det fram tills det är dags att välja j+18 satsningen.

Tror dock att vi i framtiden kan se liknande resultat från andra klubbar som eventuellt kör med samma modell. Men för att det ska lyckas krävs tid, tålamod och ekonomiska resurser.
Kommentera