Brynäs IF

724869 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #325464

Sv: Soling
70 Rodrigues: Har du äntligen insett detta? Skönt.... :-)

Nu såg jag varken intervjun eller matchen idag, men jag kan tänka mig hur tongångarna gick.
Fel på Hardy, fel på spelsystemet osv osv...
Såg intervjun med Svartvadet efter matchen. Han tyckte iaf att det var skitroligt att spela torpedhockey och att det var mkt lättare än vad han hade trott, att sätta sig in i hur det skall spelas. Även andra spelare
(Sudden m.fl) har talat sig varma för systemet. Att finnarna varit bättre än oss i denna turnering är ju inget att säga om. Som Hardy säger: dom har fler individuellt skickligare spelare än oss just nu. Tittar man på återvändare från NHL de senaste säsongerna, så ligger väl finnarna mkt bättre till än oss i det avseendet. Dagens finska lag var väl mkt mer rutinerat och vassare än vårat.
Frånsett dagens match, där motivationen och orken nog var mkt bättre hos motståndarna, tycker jag att vi bitvis spelat riktigt bra hockey. Chanser har ju skapats så det räcker och blir över. Men man måste också sätta åtminstone ett par av dessa chanser. Det gjorde vi inte denna gång (heller, höll jag på att säga...)
Så länge spelarna accepterar och gillar detta offensiva spelsätt, där man trots allt skapar en hel del, finns det ingen anledning att börja gnälla, bara för att man inte vinner turneringen.
Vad är alternativet? Gå tillbaka till 1-3-1, systemet som det gnälldes på så mycket innan det skrotades?
Då håller jag hellre på nuvarande ett tag till.
Finnarna vinner turneringen för att dom helt enkelt idag har bättre spelare på de flesta platserna, svårare är det inte.
Kommentera