Brynäs IF

724837 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #328948

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Nyss hemkommen från allas vår muntergök Rodrigues där jag såg matchen tillsammans med ett par pilsner. Följande kan konstateras:

* Man måste vara med i inledningen av matchen. Hamnar man i underläge så börjar man jaga, och börjar man jaga så blottar man sig för fler mål. Det var det som hände i första perioden, då Brynäs inte var särskilt mycket efter, men alldeles för virriga i försvarsspelet. På 2-0 målet får Hyvönen skjuta oattackerad i slottet, men ännu värre är att det står en ensam sån där lila tjomme framför mål. Så får det inte gå till.

* Offensivt spelar Brynäs bra, men i defensiven finns det brister. Som nämndes ovanstående är det stundtals väldigt stirrigt i egen zon. Man släpper egen blå för tidigt, sorterar fel och bjuder på isytor. Det får man inte göra mot Färjestad.

* Upphämtningen och lagmoralen. Så här hungriga har jag inte sett Brynäs på flera år. Man hade bra intensitet i anfallsspelet i första perioden, men i de två nästföljande så syntes det att man givit sig fan på att hämta upp underläget. Det lyckades nästan. Man skapade tillräckligt många chanser för att det skulle vara möjligt att rent av vända till seger, och för att damma av en Huge-replik så var det bara lite oflyt i avsluten som skilde.

* Markus Korhonen gör på nytt en kanonmatch. Första målet såg lite billigt ut, men Prestberg är en målskytt och gör precis det han ska när han får tid att sikta: Utnyttjar Karhus sidoförflyttning och sätter pucken mellan benskydden. Visserligen har Karhu fri sikt, men någon tavla är det inte. Övriga två mål är han i stort sett chanslös på. Däremot gjorde han några högklassiga plockar. Något som inte bara är viktigt för resultaten, utan också för publiken som vill se lite show.

* Sveriges bäste domare heter Ulf Rådbjer. Han var klockren idag. Visst kan man bråka om interference hit och dit, men sånt blåser man inte för i elitserien. Ändå blåste han för det vid nåt tillfälle. Enda missen från Rådbjers sida: Nicklas Danielsson borde ha tilldelats matchstraff för sin crosschecking mot nacken på motståndarspelare.

* Färjestad är medias gullegrisar. Loob ska synas överallt och reportern avslutade canal+ sändning med orden "där vi ikväll har sett Färjestad besegra... vilka var det de mötte nu igen?" Pinsamt.

Avslutningsvis: Kan Brynäs ta med sig den här inställningen och den här skridskoåkningen så kommer det att räcka en bit. MoDo får passa sig på lördag.
Kommentera