Brynäs IF

724853 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #332917

Välkommen tillbaka i streckstriden
Då var vi tillbaka där igen. Den där sunkiga känslan i magtrakten, de ständigt svettiga handflatorna, det sura humöret mot familjen dagen efter match, snabbt slå över till kulturnyheterna (anything...) så snart TV-sportens signatur hörs i huset, spastiska ryckningar i ögonbrynen strax före matchstart. Samanfattningsvis: streckstrid. Vi trodde vi inte skulle hamna där, men det är reellt sett där vi är. Förlust mot Mif och LIF och vi är under slutspelsstrecket. De förlusterna är tyvärr inte osannolika.

Huge och andra menar att sex pinnar torsdag och lördag är nema problema, jag är mindre säker. OK, vi har Lind och Molin skadade, det förklarar mycket. Hoppas, inom parentes, alla har noterat att ibland vinner vi med Molin på isen, men vi förlorar väldigt ofta när han inte är på isen. Molin är mycket viktigare än många av oss tror.

Dert är härligt att se lille-Daniel komma igång. Som t f ordförande i hans fan club kan man bara gratulera. Men vi kan inte hänga grundspelet på juniorerna. Gubbsen måste fram.

Vi sitter i en djup svacka nu, men istället för att som Clarence och hans gelikar ta ner skylten, ställa in betalningarna och invänta kvalserien så borde vi kanske fundera på hur man tar sig ur den här svackan. Några idéer:
1. Sjödin måste visa vägen. Han är lagkapten för hundra gubbar och även om sådana också får svackor så är det hans f*&%#¤e uppgift att stå upp som ett föredöme och så in och göra skitjobbet.
2. Cassel ska med på alla resor, med eller utan kryckor, vakta båsdörren, gaska upp gubbarna.
3. Grishockey, framför allt mot Mif. Mycket folk i mittzon, tryck ner i sarghörnen. Kontra sönder Mif.
4. Om Anger och Soling--stora namn, lågpresterande spelare--inte gjort så värst mycket väsen av sig tidigare, now is the time. Att visa att man kan hjälpa till att resa laget i en svacka är bland det största styrkebevis en spelare av ledarkaliber kan lämna. Så--upp till bevis.
5. Vad gäller GP:s coachning ser jag inget som direkt kan bidra till att dra oss ur svackan. Han ser lugn ut på matcherna, besvärande lugn för en del men vi vet inte vilka tongångar som körs i omklädningsrummet. Jag har fullt förtroende för GP/MS. Att joxa runt i femmorna tror jag inte är en lösning.

Vinner vi en eller två matcher framöver är flytet tillbaka.
Kommentera