Brynäs IF

724852 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #341418

Sv: Brynäs IF-Frölunda Indians
Boråsindian: Jag plockar lite ifrån Arbetarbladet idag; Den andra halvan av matchen ägde Brynäs. (löstagen kommentar ur sammnhanget). Brynäs bästa match i Gavlerinken denna säsong men det fanns en motståndare också igår hette han Henrik Lundqvist. Frölundas tränare säger; Vi tog poängen efter säsongens absolut bästa bortaspel, de första elva-tolv minuterna var det en fröjd att stå i båset. (resten av matchen då?)
Vad jag vill få fram av detta är inte att förringa Frölundas insats, de har bra målskytte och Sveriges bästa målvakt (tom Brynäsarna klappade händerna åt hans benräddning på Björn Danielssons skott, så osportsliga är vi inte) Men jag känner inte igen Frölundas spel från förra säsongen. Då var de pigga, smarta och roliga att se alltigenom. Jag höll på dem i finalen och jag rosade deras organisation och deras ungdomssatsning. Tyvärr så påminner deras spel mer idag om Färjestads. Smart men tråkigare. Och ja jag vet, det är målen som räknas!!! Men för mig känns det viktigt att en match är rolig också. Lite tuffa tag är helt okej, tom riktigt bra. Men det är skillnad på tuffa tag och sönderhackande fasthållningar hela tiden. (Jag tycker lika illa om när Brynäs ägnar sig åt detta)
Att målet blev bortdömt kan nog ses med olika ögon, beroende på vilket lag man håller på, men i mina ögen var det fel. Och jag vidhåller att domare Danielsson är riktigt dålig. Det gäller inte bara denna match!
Vad jag inte kan förstå är alla som spyr galla över Brynäs efter gårdagens insats. Visst det är vinst och mål som räknas, men vi gjorde faktist exakt lika många mål som Frölunda igår, och vi vann andra periodens skottstatistik med 8-0. Okej det blev inte mål på dem, men vi hade en motståndare som heter Henrik Lundqvist och han räknas som Sveriges bästa målvakt. Knaske inte en godtagbar ursäkt? Men jag tycker i alla fall att Brynäs gjorde sitt yppersta igår. Visst finns det "isprinsessor" i laget som man är grymt besviken på! Men är det inte GP;s sak att ta reda på varför det är som det är. Kanske skulle man ta en time out nu och ta reda på varför det är som det är?!
Kommentera