Brynäs IF

724847 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #343816

Sv: Hur/när ska Brynäs IF åter bli ledande inom svensk hockey?
Det här är en intressant tråd! Hur ska vi åter bli ledande, hur ska vi leva upp till den så omskrivna visionen i matchprogrammet? Här är några punkter som jag antar bör finnas med i diskussionen.

1. En ny arena. Jag tillhär dem som tror att publiken kommer om vi får en ny hockeyarena. I den bästa av alla världar äger Brynäs arenan som kan användas både till hockey, Peter Jöback-konserter, storbildssändningar av bortamatcher, Knypplingens Dag och arbetarekommunens årsmöte. I annat fall kan kommunen äga arenan tills vi får råd att ta över den själva.

2. En långsiktigt förändrad sponsorsstrategi. De lokala sponsorerna är enormt viktiga, men näringslivet i regionen sviktar och man måste därför satsa hårdare på att knyta sponsorer på nationell nivå till föreningen.

3. Vi måste alltmer tänka på Brynäs som ett nationellt varumärke. Vi har den största publiken utanför Gävle, och är den klubb som har den största bortapubliken av alla ES-klubbarna. Jag var uppe på matchen och blev bestört av den mikroskopiska ståplatsklacken. Jämför det med när Brynäs ståplatsklack i Scandinavium blåste iväg Goa Gubbar ända upp till Avenyn. Det betyder att medlems- och supportervård är en nationell fråga, inte en lokal angelägenhet. Vi är många, många som lägger dyra respengar på att ta oss upp till Gävle då och då för att se Brynäs spela på hemmais. Klubben är nationell och ska ha nationella huvbudsponsorer.

4. Hockey är på väg in i entertainmentindustrin, precis som i USA. Brynäs har ett starkt varumärke som är märkligt underutnyttjat. Vi måste bli bättre på att visa upp oss. Vi har supporters som är tongivande i media, låt oss utnyttja det mer än vi gör. Låt oss använda dessa kända Brynäsare till att locka till oss attraktiva sponsorer.

5. Viktigast av allt--vi måste spela publikfriande hockey. I Frölundas fall ligger en stor del av förklaringen till deras omvänding att man helt enkelt satsade på att bli ett lag som det var kul att gå och titta på.

Alla de här punkterna hänger förstås samman. För att spela kul hockey måste vi ha laget som möjliggör det, vilket kräver pengar, vilket kräver sponsorer, vilket kräver ny arena, vilket kräver...

Hoppas alla såg och begrundade Lilljannes kommentar igår kväll: "Jävlar vad stolt jag är över att vara brynäsare och jävlar vad trött jag är på att aldrig få hoppas". Klockren.
Kommentera