Brynäs IF

724852 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #344399

Sv: Derby grupper
Anneli:

Följande citat är taget ur GD (med URL Arbetarbladet, är det samma tidning?!):
" Ove Molin blev "misshandlad" av Modo-målvakten Juuso Riksman så illa att han vred sönder ett ledband i höger knä.
- Han har en ledbandsskada som måste behandlas veckan ut."

Jämför det med ditt citat:
"Ove tvingades lämna isen efter rena misshandeln med klubban av Modomålvakten Juuso Riksman." (Vilken tidning citerar du, förresten?)

Samt med:
"Modomålvakten Juuso Riksman gick till attack på Ove Molin med sin klubba framför mål. Och Ove tvingades lämna isen med svåra knäsmärtor." (Ur samma tidning)

Jag kan fortfarande inte uttala mig om situationen, då jag inte sett den, men jag ifrågasätter starkt att man kan misshandlas av en klubba så att man vrider sönder ett ledband. Fast så är jag å andra sidan inte kunnig i området skador heller. Någon som kan sådant får gärna förklara.

Och: nej, jag hade inte glömt brillorna hemma. Då hade jag lika gärna kunnat gå hem igen, för det är inte kul att se hockey när man inte ser pucken. Däremot pågick inte det mest intressanta på isen precis där Porslin stod. När han ramlade in i målgården fick han dock min uppmärksamhet, och vad jag då såg var att Riksman puttade på honom (jag har bestämt för mig att han använde klubban, medan LJ (tror jag det var) hade någon annan åsikt, såg jag).

Jag tror att de flesta hockeyfans (inte min mamma, iofs) njuter då en motståndare får stryk. Det hör ju till spelet. Däremot vill man inte se spelare bli skadade, varken i det egna eller motståndarlaget. I just den situation vi diskuterar nu ingick dock ingen njutning, då vad som hände inte var att Porslin fick stryk. Vad som hände var att han låg i målgården under pågående spel, varför man mest irriterade sig på att han låg i vägen för vår målvakt.

Slutligen vill jag citera en insändare i lokaltidningen:
"Jag tror att orsaken till att Ove Molin inte fick de sedvanliga applåder som en skadad spelare brukar få när han 'kommer upp från isen' (även i Kempis) är att han genom åren själv satt sig i en situation där filmandet varit en del av hans spel."
"Att det tydligen var en riktig skada på Molin denna gång vet ju inte publiken förrän man läser tidningen. Tror också att Molin fick klä skott för den allmänna uppfattningen att Brynäs sista 5-10 åren varit elitseriens gnälligaste lag som klagar på allt och alla hela tiden, sånt gör inte heller att sympatin ökar för ett lag och dess spelare."
"[...] att vissa spelare inte får samma sympati från publiken är många gånger deras egen spelstil och uppförande orsak till, vilket de naturligtvis också själva vet om."

PS. Det är inte tjejen som har skrivit inlägget som har skrivit insändaren.
Kommentera