Brynäs IF

724830 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #359712

Sv: Brynäs - SSK
Huge: Jo, Huge, vi har en risig hemmapublik. Igår var publiksiffran bra men genomsnittligt ligger vi bland de sämsta (om inte allra sämst) i elitserien. Och det är bara den kvantitativa sidan av problemet... Tyst och oengagerat. Det är obegripligt för mig varför så många kräver att Brynäs skaffar sig en ny stor flott arena om de inte har för avsikt att gå dit. Jag har tidigare varit en anhängare av arenaprojektet, men efter att ha sett publiksiffrorna så här långt den här säsongen blir jag alltmer tveksam. Hur kul är det att spela hockey inför stora halvtomma läktare med knäpptysta åskådare? Hur kul är det att gå på sådana matcher?

Till Rodrigues, håller med Dig att dålig inställning är bland det som irriterar mest. Man kan beklaga om Brynäs förlorar efter att ha krigat och givit allt de har i 60 minuter. Men så var det inte igår, av matchreferat att döma (jag såg alltså inte matchen). Kommer ihåg hur vi krigade ner Färjestad hemma i en av de första omgångarna tack vare en otroligt härlig inställning. Var finns den tändningen nu? Hur blev det med Petrés snack om att det "är dags att ta av behån"?

Imorgon kommer vi att inkassera ytterligare en hedersam förlust mot Färjestad. Efter 2-3 snabba FBK-mål kommer Brynäs att ta sig in i matchen för att till slut förlora med ett eller två mål. Och spelare och tränare kommer att beklaga att tyvärr höll satsningen inte hela vägen. Det är OK att förlora borta mot Färjestad; det är inte topplagen vi måste slå utan bottenlag som SSK. Men ska vi förlora ska vi banne mig göra det med rätt inställning.

Jag förstår dem som säger att SSK är i grund och botten ett bra lag. Jovisst, så hette det om oss också förra säsongen; vi är egentligen rätt bra. Men tabellen ljuger inte. SSK är ett bottenlag och ska vi fixa en slutspelsplats måste vi slå bottenlagen, inte minst på hemmais. Inte för att jag är så säker på vad hemmais ger oss för övertag, men i hockeyns ungdom ansågs hemmais vara en fördel...
Kommentera