Brynäs IF

724823 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #373052

Sv: Nyförvärv!
Jompe: Här har du den:

Nu letar Brynäs efter något nytt
[00:09]
GÄVLE / ISHOCKEY
Brynäs IF är på jakt efter en förstärkning på spelarsidan. Det bekräftar nu klubbens sportansvarige Janne Larsson.
- Vi kollar runt lite efter tänkbara nyförvärv, säger han. I kväll möter Brynäs Luleå på bortaplan i ännu en måstematch. Efter kräftgången på det nya året kräver supportrarna att elitserielaget förstärker truppen innan tidsfristen för övergångar går ut den 31 januari.
- Det är inte säkert att det blir någon ny spelare ännu. Men vi har funderingar på att försöka värva någon spelare, säger Janne Larsson.

Några tänkbara namn kan den förre storspelaren inte ge, men avslöjar att det inte handlar om Malmös Juha Riihijärvi.
- Nej, jag har också hört det ryktet att han skulle vara på väg till oss, men det stämmer inte. Blir det någon är det i varje fall inte Riihijärvi, det kan jag lova, säger Larsson.
Röster har också höjts att Janne själv ska göra comeback, men det tillbakavisar Brynäs poängkung genom alla tider bestämt.
- Det är absolut inte aktuellt. Det är stor skillnad på att vara motionär och syssla med elitidrott. Men visst är det många som varit på mig och frågat, berättar Janne Larsson.

Brynäs behov av en ny spelare är stort, mycket beroende på många skador. I matchen mot HV 71 i tisdags saknades fem ordinarie spelare. Visserligen är Mikko Kuparinen och Mikael Lind tillbaka mot Luleå i kväll, men fortfarande saknas backarna Daniel Casselståhl och Henrik Petré samt centern Roger Kyrö. Men om det är en back eller forward som klubben är ute efter kan Janne Larsson inte ge något svar på.
Tittar ni efter spelare utomlands också?
- Vi har koll lite överallt. Men det är som sagt inte säkert att det blir något. Det gäller att ekonomin tillåter också, säger Janne Larsson.
Kommentera