Brynäs IF

724808 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #409961

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
84 Norberg:
Jag tror nog varenda hockeyledare i Sverige skulle säga emot dig.
"Vem säger att man ska satsa långsiktigt nu?
Ja anser att om vi satsar på denna säsong med detta lag och har en god chans att vinna Guldet då ska vi faan också göra det."

Vem säger att vi ska satsa långsiktigt nu? Ska man äns kommentera ett sådant korkat uttalande?

Självklart är det, och måste vara, varje klubbs mål att satsa långsiktigt. Det finns några undantag, just nu kommer jag egentligen bara på ett, Malmö IF som på slutet av 80-talet fick en stark sponsor i ryggen och körde på "vinn guld just nu!" -taktiken. Övriga lag som Team Boro, Örebro, Vita Hästen och AIK gick det åt skogen för efter dylika satsningar.
BIF f.ö har inte en mikroskopisk möjlighet att göra en sådan satsning denna säsong, det förutsätter nämligen att vi har några penningstarka sponsorer i ryggen som vill se kortsiktiga resultat. Det har inte BIF.
Det andra alternativet är ju att värva toppspelare och finansiera dom genom att göra glädjekalkyler och chansa att vi ska ha 6000 i publiksnitt, komma till minst final och få dubbelt så mycket i sponsorpengar är föregående säsong. Detta är ju en vansinnig taktik inser ju alla.

Är du verkligen så kåt på framgång med en gång att du är villig att se BIF gå samma öde till mötes som VIK Blackhawks?

Huge:
Du säger att vi har fyra juniorer i truppen. Hur har det sett ut de senaste åren då och hur många av dom har det blivit något av? Som jag fattar är det egentligen bara Danielsson Jr. som har en någotsånär säker plats i elitlaget. Andersson/Karlsson är ju med på nåder just tills Björk blir frisk eller att Sundlöv fattar att vi behöver backförstärkning, allternativt att ngn av dessa visar sig vara supertalangar som platsar i elitserien redan som tonåringar. Allvarligt talat så händer det typ, aldrig.... Känner jag Sundlöv så värvar han ytterligare en målvakt, Lasse Karlsson kanske är ledig och han känner nog Sundlöv, dags att göra ytterst nödvändig kompisvä... ursäkta, förstärkning på målvaktsfronten kanske?

Om Hammarström känner sig åsidosatt av BIF är något allvarligt fel. Hans expertkunskaper (liksom Willy Lindströms) är ju något som dagens Brynäs MÅSTE försöka ta del av, så mycket dom kan!!! Jag hoppas inte att ledningen i BIF utvecklas till den som var på början av 90-talet. Med fraktioner, och rädslan för prestigeförlust gör det omöjligt att samarbeta eller där inbitna brynäsare vägrar lämna sin post. Mottot för dagen måste vara SAMARBETE!
Kommentera