Brynäs IF

724799 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #410045

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke:
Du har dina poänger...
Ett par korta konstateranden:

- Brynäs kanske kan konkurrera om SM-titeln om två säsonger när laget renoverats, Sjödda har bytts ut, ekonomin blivit elitseriemässig på intäktssidan osv.

- Syndlöf sitter än så länge i "orubbat bo" och gör "säkra" värvningar som få kan krititisera.
Att flera spelare trappar ner sina karriärer (Walle + Dacke + Luovi?) i Brynäs är ju en timingfråga. Hur ser det ut med naturliga återvändare efter det...
Nu handlar det om att bygga ett lag för SM-guld. Blir det Syndlöfs uppgift, Sjöddas uppgift eller bådas?

- Juniorfrågan. Runt om i hockey Sverige funderas det om varför lovande juniorer som kommer till Brynäs inte utvecklas till elitspelare.
På bänken, ja. I truppen, ja. Något är fel.
Att Thomas Thelin som heltidsanställd administratör arbetar för att bygga upp en struktur kring utvecklingsfrågorna är bra.
Det intressanta när det gäller utvecklingsfrågor är egentligen två saker:
1. Vilken "stil" representerar Thelin, dvs hur skall hockey spelas enligt honom och hur ser de spelare ut som han rekryterar till Brynäs organisation? 2. Hur förädlas de killar som valts ut bland Sveriges lovande spelare till elitspelare i Brynäs?
Där finns en del att fundera kring...

- Kommer Niklas Danielsson, Niklas Andersson och Mattias Karlsson att etablera sig eller kommer de som så många andra att hamna i allsvenskan?
Vem kan leverera det som förväntas?
Danielsson är rätt enkelspårig, eller med andra ord en rollspelare som är bra från anfallsblå och mot mål när han har yta att manövrera på. Skott?
Karlsson är stor, tung och tuff, me har också en offensiv uppsida som det kommer att ta tid att utveckla. Finns det tålamodet och utrymmet i Brynäs?.
Enligt mitt sätt att se på saker och ting är Niklas Andersson närmast att klara av rollen som kompletteringsback. Visserligen måste han bli lite elakare, men rörligheten och kompletteringsspelet finns där. Lite mer rutin (fler matcher) så spelar han på sex backar i dagens läge.

Forza!
Kommentera