724799 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #414093

Sv: Brynäs IF - HV71
Jahapp, här har det utlovats referat visst. Det var rätt kortfattade rapporter pga min oförmåga att skicka sms, det tar ju en halvtimme att skriva ;)

Matchen inleddes i ett mycket högre tempo än matchen innan och HV var de som hade flest chanser. Efter ett varsit PP så jämnas matchen ut och närmare slutet är det Brynäs som har initiativet. N. Danielsson har ett ypperligt läge att kvittera efter en indianare av HV-back. Tyvär hamnar hans avslut i ribban efter att ha gjort bort Liv. Ett mål här och matchen hade fått ett helt annan bild. Korhonen är stabil i målet med flera kvalificerade räddningar. HV fick även ett mål bortdömt på grund av spark

Andra perioden ökar HV tempot och lyckas göra både ett och två mål. Andra målet borde Markus ha tagit, en en-mot-en situation där han släpper in ett dragskott som inte såg helt otagbart ut. Efter målen kan HV spela ut mer och Brynäs hänger med men det knappt. Många utvisningar drar ner på tempot.

I tredje perioden gör HV två mål till. Det första borde dömts bort för en HV-spelare hade parkerat i Korhonens målgård. Det andra målet (4-0) var en försvarstabbe där det såg rätt virrigt ut i Brynäs zon.
Det blev lite grinigt på slutet och Jämtin var självklart inblandad i det mesta och till slut hamnade han i slagsmål med Sjödda. Senare hamnar M. Karlsson och Thörnberg (tror jag det var) också i slagsmål. Slutet är mest en transportstrecka.

Lite betyg: Finn-kedjan är högintressant och är återigen BIFs bästa. Mattias Karlsson börjar växa fram till en favorit. Spelar redan nästan lika fysiskt som en senior och har rätt så bra blick för spelet. Se till att förädla denna talang nu! Soling ser väldigt het ut och jag skulle vilja se han i en annan omgivning, förslagsvis byta plats med B. Danielsson som inte riktigt verkar passa bredvid Lind.
Jag tycker inte resultatet helt speglar matchen men HV var det bättre laget. Helt ok insats av ett skadedrabbat Brynäs. Björkman märktes inte så mycket, en onödig utvisning var väl ungefär vad jag niterade.

Det var väl det jag kommer på. Nu måste jag sova. Godnatt!