Brynäs IF

724799 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #414874

Sv: Framtiden......
Kahn:
Det är bra att du tänker positivt! Sedan håller jag med dig i det du skriver, men det är inte riktigt svar på min fråga om de spelare du nämnde.
Min poäng är att att det är lätt att se vilka spelare som är bra (utmärker sig) i A- och B-juniorerna eller som A-pojk, men det är svårare att se vilka som har en möjlighet att etablera sig i Elitserien. Att "vara bra och lovande" räcker liksom inte och jag skulle vilja påstå att det är en konst att se vilka spelare som kan etablera sig på Elitserienivå och vilka som KOMMER att göra det. Min erfarenhet är att det inte räcker att vara bra, man måste som spelare ha någon specialitet OCKSÅ samt att man inte får ha någon egenskap eller färdighet som begränsar en.
Och det är säkerligen därför som vi har många lovande juniorer som sedan inte lyckas etablera sig, särskilt om man lägger till klubbarnas rädsla för att ge oetablerade spelare istid.
För att se vilka spelare som kan etablera sig gäller det således att analysera svagheter och styrkor. Och att sedan jobba med den enskilde spelaren.
Niklas Andersson och Mattias Karlsson är ju i samma läge. Det sista steget återstår: etableringen.

När det gäller Henric Björkman är jag bara besviken. Det går 13 Björkman på dussinet. Jag hoppas verkligen inte att det är en säsongslösning utan en kort sejour i Brynäs IF...
Kommentera