Brynäs IF

724793 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #423250

Sv: Backrykten
Lilljanne: LHC är nytt, fräsch, framgångsrikt osv osv. En rik trakt (rik på det mesta) som under eoner har saknat riktiga sportsliga framgångar (nu snackar jag fotboll, hockey). LHC har knappast behövt lyfta ett lillfinger, det är självsäljande (ett självspelande piano) .

BIF har alltid trott dom varit självsäljande, och har under alla år varit det i viss mån. Man har inte ansträngt sig för att ragga sponsorer, och har egentligen inte behövt det eftersom situationen i Sverige sett likadan ut. Sedan kom Percy, och något nytt hände. Sponsorer som välde in pengar i ett nytt poplag (det hade vi iofs sett förut) som dessutom gav sportsligt resultat! Man kunde alltså köpa sig hockeyframgång! Tyvärr för BIF vann vi SM-93 och tänkte att vi klarar oss ändå, vi behöver inte ändra vår sponsorstrategi för vi kan betala räkningarna tack vare slutspelet. Vad folk oftast inte vet om att trots de framgångsrika säsongerna under första hälften av 90-talet så blödde klubben ekonomiskt. SM-guld, SM-final och välfyllda slutspel till trots så hade BIF ett underskott på - 6-7 mkr (om jag minns rätt) ett par år efter finalen mot HV. Publiktillströmningen under åren var det såklart inget fel på (smfinalet å allt) men man hade inte hängt med när det gällde sponsorerna och försummade den delen. Nästföljande år med Berg&Co började bra, med hyffsad kontroll över ekonomin men sen kom ett ytterligare guld -99. Publiksnittet var det inget fel på, det räddade klubben från undergång, på men på ekonomisidan satt helt fel gubbar. Berg (som är Lulesupporter) var den minst diplomatiska person du kan tänka och skrämde t.om bort flera av de fåtal sponsorer BIF hade...

Hur som helst. Nu har vi nytt folk som styr BIF och med tanke på att vi har förlorat 10 år när det gäller sponsorvård så tycker man att det kan bara bli bättre from. nu. Av vad jag har hört har det tyvärr inte blivit så, och det mesta beror på inkompetent personal i BIFs marknadsavdelning.Hur i hela friden kan det fortfarande finnas osålda (vita fläckar) reklamplatser på sargerna i G-rinken? Denna säsong, med sådan hysteri när det gäller elitserien, SVT har skaffat hockeykväll å allt. Bara BIF (miss)lyckas med att göra en sådan fundamental sak som att sälja sargreklam.
Kommentera