Brynäs IF

724793 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #423301

Sv: Backrykten
Lilljanne: Brynäs knackar aldrig på dörren. Dom förväntar sig att sponsorerna ska knacka på Brynäs kanslis dörr, stå med mössan i hand och be om att få sponsra BIF. Det är den stora skillnaden mellan BIF och andra lag. Om du vore presumtiv sponsor så vill du kanske dessutom få något i utbyte mot de tiotusentals kronor du sponsrar laget med. Något företagets anställda kan ha glädje av och minnas, en typ av personalvård alltså, och dessutom som bonus få ditt företagsnamn exponerat. I denna del ligger BIF många år efter. Man tar sponsorerna man har som givna och raggar inga nya.

Under Bergs sista år försökte man halvhjärtat och ogenomtänkt att anställa någon reklamnisse från Stockholm att marknadsföra BIF. Denna konsult kostade multum och hans geniala idé var att ragga sponsorer i Stockholm, där finns ju ett överflöd av rika IT-företag osv.
Det man inte kollade först var att t.ex SAIK försökt denna idé och den var döfödd, Stockholmsföretagen och nog med att sponsra Stockholmslag och resten är inte intresserad av ett ortslag från Norrland. Jag tror han lyckades ragga....noll sponsorer. Sedan slutade han/fick sparken efter att ha kostat laget en del bara.

Jag fattar inte att man inte går ut med en hård kampanj (se LIF:s dalauppror t.ex) först och främst till företagen i Gävle, sedan i Gästrikland, sen i Hälsingland, sen i Uppland/Uppsala (som saknar elitlag i sport) och dessutom gör smärre avstickare till klassiska brynästillhåll som Småland och västkusten. En ren aggressiv sponsorraggning där man verkligen erbjuder kunden valuta för pengarna. Se och lär hur det bästa klubbarna i ES gör, se och lär hur man gör i om världen speciellt NHL, ta det bästa från det och hitta dessutom på något eget originellt. Istället för att som ligga i bakvattnet ska man inte bara följa strömmen, man ska leda den!
Kommentera