Brynäs IF

723314 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #424098

Sv: Josef Boumedienne
Lilljanne, claesw, 51 Roger: Tanken att flytta Brynäs från Gävle pga det bristande sponsorsstödet är inte ny. Håller fullständigt med om klubben hade kunnat få ett helt annat stöd i en annan kommun. Skulle vara en välkommen förändring att slippa spela inför halvtomma läktare med osålda reklamplatser... Det skulle räcka att flytta klubben till Uppsala för att förutsättningarna skulle vara bättre. Jag har på olika sätt försökt få Gävleföretagen att inse betydelsen av att ha en elitserieklubb i stan; skrev bl a en artikel i GD i ärendet för något halvår sen.

Jag tror att Gävle är för stort för Brynäs. Man anser sig inte behöva klubben. Dax att undersöka förutsättningarna att flytta klubben till en kommun där man skulle uppskattas mer. En kommun som dragit samma slutsats som Timrå, eller Linköping, eller Karlstad, eller Skellefteå.

I USA lägger många städer ner miljontals dollar för att hålla kvar nationella klubbar. Bodde en tid i Pittsburgh, en inte särskilt stor stad men med en NHL-klubb, en NFL-klubb och en major league baseball-klubb. Man insåg att det var enormt betydelsefullt för stan att ha kvar klubbarna. I Gävle, tja, i Gävle vet man väl bättre.
Kommentera