Brynäs IF

724793 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #431926

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Jompe: Juniorerna tillför knappast något. Skälet till att låta dom spela är långsiktigt, alltså att fostra blivande elitseriespelare. Frågan är om Brynäs av dom senaste årgångarna kan ha råd att spela in unga, sämre spelare. Steget från junior till senior är så pass stort att Jakob J. och andra halvdana spelare ändå är klart bättre än juniorerna. Här, som med allt annat, handlar det också om pengar (det alternativet missade du, rackham!). Frölunda och andra skitrika lag kan utan risk stoppa in några juniorer och ändå vara bättre än oss skitfattiga lag.
Alltså är vi åter på ruta 1: dom ekonomiska förutsättningarna. Gävle är tydligen den sista stan med ett elitserielag där man inte fattar att uppskatta det man har. Ett skitlag som ssk har fler sponsorer än man har åskådare. När sportchefen lyfter luren tvekar inte sponsorerna att lätta på lädret. Och ändå klagar sponsorerna på att man inte får nåt för pengarna, men betalar gör man.
Ett annat tänkvärt exempel från tokstan hittar vi från fotbollen. Assyriska FF (i allsvenskan nästa år) letar efter en annan hemmaplan än Södertälje, pga. taskigt stöd i stan. Se och lär, Brynäs IF.
Kommentera