Brynäs IF

724793 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #431947

Sv: Nicklas Danielsson Lånas Ut?
Hong Kong:
Jag förstår hur du tänker. Men problemet är om att du (och TJ vilket kanske är "viktigare") alltid bara ser nästa match så lär aldrig någon spelare (läs junior i det här fallet) kunna utvecklas och ta en plats. En coach måste kunna se och planera längre än en match annars tar bränslet slut och utvecklingspotentialen dör. Det är till att börja med i slutet på säsongen vi skall vara som bäst.

Jag tänker så här:

"Rackham funderar, del 1...

Brynäs har inte ett lag som kan slåss om SM-guld (varken före eller efter lockout). Det är tröstlöst, jag vet. Men sant. Inte undra på att sponsorerna är njugga. Vi får göra det bästa av läget...
Alltså måste föreningen bygga ett lag som kan konkurrera om SM-guld.
Vilka av dagens spelare skall vi ha med i en framtida SM-guld trupp?
Några kan nog platsa, trots allt (men jag gör för säkerhets skull en minnesanteckning att utöka scoutingen och samarbetet med andra klubbar för att öka tillgängligheten av SM-guld talang till laget, hålla Inge och Willy på tårna osv) men vi måste verkligen utveckla de talanger vi har i laget.
Hmmm... (läs funderar djupt)... Nisse är lovande, men lite instabil mentalt när det går emot och ibland lite trött på morgonen.
Trots det tryckte han in 6 kassar med lite istid förra året. Nisse är en sniper och det har vi ju ingen i laget egentligen, efter att "Tommie Gun" lämnade föreningen.
I rätt omgivning (läs en framspelare och speedkula/grovjobbare) och med regelbunden matchning borde han kunna göra dubbla antalet mål i år.
Hmmm... (läs funderar högt)... undrar om inte Nisse skulle må bra av att jag pratar lite målsättning och sånt också. Han har ju så höga krav på sig själv. Undrar om det inte därför han ibland visar det däringa juniorbeteendet.
Vem skall inte spela om Nisse skall spela nurå?
Hmmmm... (funderar igen, mycket funderade blir det)... ja, Kalle har ju tyvärr inte mycket kvaliteter vi kan använda om vi skall vinna SM-guld. Visst, han är ju snabb och så, men tekniken och samspelet med andra är inte hans starka sida. Visserligen har han en högre arbetskapacitet än Nisse, men det är inte så vi skall vinna SM-guld. Vi skall ju vara det mest spelande laget, det smartaste laget och det mentalt starkaste laget, det är ju det vår publik och våra sponsorer förväntar sig.
Hmmm...(kommer på mig själv med att tänka på alla skador som lätt gör att tankarna hamnar på en match i taget)... ja, just så är det ju. Det är lätt att glömma att vi håller på att hitta tillbaka till Brynäs sätt att spela hockey (gör en minnesanteckning att bjuda in Stigge och Tord till nästa träning för att basta med grabbarna och prata lite skit om det riktiga Brynäs, de lag som vann 12 SM-guld utan att någon visste hur).


Missa inte del 2 i Rackham funderar... fortsättning följer!"


Nu har jag bara "tänkt" kring en (eller två) spelare.
Förstår du lite hur jag menar att han TJ & Co skall resonera?
Kommentera