Brynäs IF

723728 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #440807

Sv: BIF-FBK
Sundlöf uttalar sig i media som om Brynäs vore det enda laget i serien som inte kan förstärka (eftersom transferfönstret är stängt), hur kommer det sig?

Det enda han gör är att idiotförklara organisationen som inte har koll på verksamheten (dvs han själv) och har planerat efter givna förutsättningar och han har dessutom genom detta uttalande kraftfullt nedvärderar föreningens J20-lag, dess ledare och spelare.
Jag menar, Likit Andersson. Herrejävlar!

Enligt vad jag förstått av föreningens utvecklingspolicy skall spelare utvecklas till Elitseriespelare via juniorlagen. Spelarna skall inte ut och spela (härdas) i seniorhockey på allsvensk- och Div 1-nivå.

Pär Djoos yttrade sig negativt om detta förhållande i direktsändning i Canal+ och fick sedan internt göra avbön eftersom detta sände fel signaler till juniorerna i föreningen.

Skall Bäckström och Wackfeldt (förmodligen de enda spelarna i J20-laget som har en framtid i Elitserien) harva runt med yra spelare i samma ålder eller skall de spela med bästa möjliga omgivning i seniorhockey? Vilken är bästa utbildningen?
Hur kostnadseffektiv är egentligen juniorverksamheten, det handlar alltså kanske om två personer som kan ta sig till Elitspel (om Brynäs släpper fram dem)...?

Jag är övertygad om att Djoos har rätt.
Tänk om fler i Brynäs kunde inse det, så har vi all fall löst ett grundläggande problem i föreningen.

Nästa problem att ta tag i gäller rekryteringen till hockeygymnasiet (dvs till juniorlagen).
Vilken inriktning har egentligen Brynäs (läs utvecklingschef Thelin) när man värvar till hockeygymnasiet.

När jag ser juniorlagen spela blir jag mörkrädd.
De flesta spelarna flyger och far omkring som skadeskjutna pingviner och om utvecklingschef Thelin tror att det är grunden för att bli Elistspelare så bör han tänka om.

Drivkraft, snabb processor (det man har ovanför axlarna), mjuka handleder och snabba fötter är vad som behövs och i den ordningen.
Tyvärr har vår utvecklingschef en förkärlek att värva i motsatt ordning...

Flänghockey klarar vi oss utan både i juniorlagen och i Elitserien!

Men ibland är det viktigare att spela för att inte förlora än att försöka vinna.
Och det är inget bra utgångsläge när man skall utbildas till Elitspelare eller när föreningen skall vinna Elitserien.

Det finns några andra problem att lösa också...
Kommentera