Brynäs IF

726245 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #445809

Förfallet
Olyckskorparna kraxar om förfall och annat elände. Det är bra att man engagerar sig men det måste ju finnas ngn form att måtta och substans i det hela.
Så här ligger det till enligt min mening:
Med risk för att verka tjatig, det finns faktiskt en mkt konkret anledning till vårt nuvarande läge: Lockouten. Där börjar det hela och ändå verkar de flesta totalt negligera detta och ser det mest som en bagatell i sammanhanget. Alla lockoutförstärkningar i övriga lag har gjort att vår konkurrenskraft inför säsongen har blivit urholkad å det grövsta.
Snacket om att man borde vetat om den annalkande konflikten ändrar ändå inte på faktum att vi förlorat mkt på hela affären.
Det har gått 14 omgångar och det är 5 pinnar upp till 10:e plats, ytterligare ett par pinnar upp till slutspelsplats. Vi har börjat knackigt, mkt beroende på skador. Skadeläget de första 6-7 omgångarna var ju rent parodiskt ibland.
De senaste 2 bortamatcherna har spelet börjat funka, inte minst mot Luleå, där vi spelade rätt och inte fuskade, ngt som vi annars gjort i de matcher där ojämnheten varit frapperande.
Igår var det propagandahockey i stort sett hela första perioden.
Se´n börjar vi fuska igen och tror att det här fixar vi lätt.
När Honken samtidigt börjar kasta in puckar i parti och minut, då kommer osäkerheten tillbaka och TJ får tuppjuck.
Boorken har mkt rätt i sin krönika. TJ är en mkt engagerad person som lever för hockeyn dygnet runt, det visade inte minst reportaget i torsdags på Sporten. Nu har han förmodligen gått in i väggen och bränt ut sig en aning, och i besvikelsen gjort uttalanden som kanske är lite förhastade. Jag tror att han mest är besviken på killarna, då han vet vad dom kan. Själv var Tomas en riktig fighter som aldrig gav upp, och denna inställning kräver han också av spelarna.
Tror att hans filosofi passar in på vårt lag och spelarna verkar iaf vara inne på samma linje. Den andra linjen (Esko) har vi ju prövat med känt resultat.
Att TJ börjar fundera på sin kapacitet är ju helt naturligt, speciellt i ett läge som detta. När han funderat klart tror jag att han ser nyktert på saken och kommer igen med nya tag...
Kommentera