Brynäs IF

724487 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #454523

Sv: Elitlicensen
Makkan: Blir någon förvånad? Förra året slet Brynäs som idioter för att få ihop pengar till elitlicensen, men så kommer DIF i lite taskigt läge! Vad ska vi göra funderar då licensnämnden och kliar sig i huvudet. Jo vi lägger ned eller sänker kraven.
Varför oponerera sig inte den nya "Mr hockey" Bengt-Åke Gustafsson om det? Som han gjorde över en stängd serie. Han tycker ju inte att det finns 14 lag i Sverige som håller eliserieklass, men vad tycker han då om fattiga lag? Fattiga lag inga värvningar, rika lag väljer och vrakar. Då blir det ju verkligen en enorm skillnad på kvaliten mellan lagen. Jag tycker i alla fall att det är samma sak. En av dagens allsvenska klubbar kanske har ett gott sponsorstöd (tex.Leksand) och en god ekonomi och skulle kunna få ihop ett riktigt bra lag om de fick chansen att spela i elitserien medan ett lag i ekonomisk kris får köra budgetvärvningar. Vilket lag skulle då bli bäst? Förmodligen laget från Allsvenskan.
Men det är ju inte bara Djurgården som får nytta av detta i längden, även de lag som har värvat långt över sina tillgångar på grund av denna otroliga NHL strejk.(Judas strejk i mina ögon, vet någon vad en städare tjänar på hela sin livstid?)
Stängd serie eller inte? Ett nedre tak för ekonomin i klubben eller inte?
Kommentera