Brynäs IF

724463 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #469412

Sv: Soling och Malmström kunde vara poängkungar...
Jompe:
Ja, problemet är ju det att de definieras som checking line i och med att de har sina spelstilar och spelar i tredjekedjan. Men vi har ju fortfarande Christian Sjögren, eller hur? ;)

Jag tror inte det går att HELT ändra deras sätt att spela hockey på så jag antar att de skulle få fungera som ungefär som en checking line även fast de skulle hamna i andrakedjan, fast med mer variation i spelet.

Håller med om tendensen Soling har att försvinna, men jag anser inte att han är den svagare av de två. Han har massor att ge, synd bara att de mesta verkar glimta igenom på försäsongen. Han kanske borde hoppa över den och prestera en massa mål de första 10 omgångarna i ES istället? ;)

Vad jag har i sikte är att få ut mer än bara de fysiska kvaliteérna som de har. Att de väger 100 pannor och kan tackla/forechecka har alla förstått, det är även något de gör bra, men jag kan inte låta bli att gråta lite inombords när jag ser dem spela på samma sätt match efter match utan variation, trots att jag vet att det finns tillgångar som målsinne och teknik gömt någonstans.

Tårarna inombords blir inte mindre när man ser Soling komma med fart genom mittzonen och inte få pucken trots att jag vet att han skulle kunna storma mot mål på samma sätt som exempelvis Renberg gjorde under sina glansdagar. Istället dumpas pucken och det checkas till axlarna blöder på dem.

Frustration är ordet. Kul att det i alla fall fungerar bra nu, men det kunde fungera bättre. En omkastning av kedjorna med exempelvis Björne i tredje skulle kanske även väcka honom?
Kommentera