Brynäs IF

723318 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #474379

Sv: Inga nyförvärv!!
Timonen lirade 10 matcher och nu ska Öhlund lira en match för luleå! Intressant säsong, det här. Den öppnar för nya lösningar. När det är dags för nästa sexpoängsmatch föreslår jag att vi flyger in Lidström, Sakic, Blake och nå´n till, förslagsvis till matchen mot luleå. Det måste t.o.m. Brynäs ekonomi orka med. Senare kanske Timonen har tid att spela nå´n period då och då.
Eller varför inte löpa linan ut: För att dra in pengar låter Brynäs en sponsor få delta i varje match, t.ex. i tredje-fjärdefemman (Sjögren-Molin-Sponsor framför Kupan och Phillips). För 10-20 tusen spänn får man göra fyra-fem byten och delta i alla spelaraktiviteter före, under och efter match. Alternativt låter man Nakenjanne få lira en match, Gollum en match, Markoolio en annnan osv. för att skapa lite PR till klubben. Jojje W. Bush kanske är intresserad. Pajasstämpeln lyser redan tung över hockeyn så jag förstår inte vad klubben väntar på. Skynda innan mif snor konceptet!

rupert: Att förmedla svensk historia kan väl knappast kallas för att "sticka huvudet i sanden". Kul att läsa nå´n som har sådan insikt i framgångsrika lags uppgång och fall. Få se nu, hur länge se´n är det tik spelade i andradivisionen? 2-3 år se´n?

Dream Team: Bölesjön vet väl alla var den ligger! Omnämndes för övrigt i påvens jultal häromdagen. Lite kuriosa: Bölesjön fick sitt namn på 60-talet när anhängare till ishockeylaget Wifsta/Östrand i flock begav sej till vattenhålet för att gemensamt och i all avskildhet söka tröst och stöd (m.a.o. för att böla) efter varje förlust mot de legendariska tigrarna från Gävle, Brynäs IF - mästarlaget. Som ett led i att utplåna alla outhärdliga minnen bytte sedermera W/Ö namn till timrå ik men, som alla vet lider man fortfarande av sviterna från årtionden av förnedring. Enligt en vandringssägen från Birsta socken anses ordet timrå härstamma från indalsmål och betyder "ojojojoj, jävlar vad stryk vi fått, perkele".

Ser att mitt avslutande påstående att "Sundsvall är en riktigt fin stad!" blev alldeles för insmickrande, skall vara "Sundsvall är en riktigt fin liten stad!" Betoningen ligger på liten.

Petra: Ska vi snacka jul eller ska vi snacka hockey här? :-)

Poffa: För att vara modosupporter har du många hästar hemma! (Helt seriöst den här gången. Ja, det var alltså beröm.)
Kommentera