Brynäs IF

724439 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #478148

Sv: Dödgrävarna
Huge: Jag brukar, som Du vet, inte tillhör de som skriver pessimistiska inlägg. Vi har utkämpat flera bataljer på den här GB:en på samma sida. Men jag skrev flera pessimistiska inlägg tidigare ikväll, och det har inte hänt något sedan dess som föranleder någon ändrad ståndpunkt. Jag är riktigt bekymrad.

"Måste säga att en sorgligare samling av pessimistiska dödgrävande dysterkvistar får man leta efter." Vi har nu att utkämpa en streckstrid mot NHL-förstärkta lag och vi saknar Dackell, Sulku, Björne och--förmodligen--Soling. Vi har förmodligen elitseriens tunnaste trupp. För mig, som inte kan så värst mycket hockey, är detta en ganska bekymmersam situation. Unge Bäckström, som fortfarande spelar med galler, ska hantera rutinerade NHL-proffs. Det känns både fel i största allmänhet, och också orättvist, att vi inte ger våra spelare schyssta förutsättningar. Spelplanen balanserar inte, om Du förstår vad jag menar. Om de här funderingarna gör mig till en "pessimistisk dödgrävande dysterkvist", so be it. Jag tror att vi kommer att ha stora problem framöver, ÄVEN om vi vinner på torsdag. So shoot me.

"Värre medgångssupportrar än på denna sida finns inte på hela HS." Jag hoppas sannerligen att Du inte inkluderar mig i gruppen medgångssupportrar, Huge. Är varje person som uttalar kritik mot laget när det förlorar en "medgångssupporter"? Kastar vi sådana ord omkring oss här? Vem förbehåller sig rätten att sätta etiketter på folk här? Har vi åsiktsdiktatur? Jag är född optimist, men när jag ser hur Brynäs trots tappert krigande förlorar med 3-6 borta mot Modo och tappar två nyckelspelare så skänner jag en lätt oro i magen. Du kanske inte håller med och det är förstås Ditt privilegium att inte göra det. Jag kan bara tala för mig själv.

"Likt trotsiga 5-åringar vägrar man att ta till sig Sundlövs budskap om läget." Sundlöv, som jag fortfarande ställer mig bakom, har envist hävdat att orsaken till att vi som enda klubb gick försvagade ur den senaste fönsteröppningen är att han inte hittat några lämpliga spelare att värva. Under tidne kan vi se hur klubbar som HV och Färjestad (yes, rika klubbar men Sundlöv har aldrig sagt att det är pengabrist som är förklaringen) scoutat och värvat spelare som direkt klivit in och levererat. Vad är egentligen "Sundlövs budskap"? Är det att det inte finns lämpliga spelare? I så fall tillåter jag mig ödmukast att ifrågasätta den ståndpunkten. Om det inte finns pengar, say so. Om inte scoutingen funkar, say so. Vi Brynäsare är i många fall hyfsat välutbildade folk med karriärer, jobb och ett tränat omdöme. Vi förstår klartext när vi får den. Men vi förstår inte ett beteende som förefaller obegripligt eller motsägelsefult.

Tabellen har ingen kolumn för fotnötter typ "men matchen stod länge och vägde" eller "hade vi tagit ledningen vid 3-3 så hade vi kanske vunnit". Den ger en brutal ochtyvärr rättvisande bild av lagens kvalitet. Och sist jag kollade tabellen låg vi på kvalplats. Några bekymrar sig över den positionen, andra skäller på dem som bekymrar sig.
Kommentera