Brynäs IF

725438 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #48212

Sv: Lule-BIF
Jag får instämma med Huge och ClaesW här vad gäller värvningsfrågorna. Ikväll står vi där med fem backar, fyra backar är borta. Det gör nio backar totalt. Man kan inte ha hur många spelare som helst i laget, det kostar, både pengar, gruppsammanhållning och inte minst så är det knappast utvecklande för de spelare som får nöta bänk.
Nu är läget som det är, och på nåt sätt känns det som att man skulle kunna värva tills fan löser av och lik väl kommer man inte att få fullt lag eftersom Murphy har bestämt det.
Men när alla spelare är tillbaka, då kommer vi att stå där med tre backar som inte får spela...
Den situationen är ju inte bra egentligen och därför ansåg jag inför den här säsongen att det lag man hade skulle få räcka. Nu tvingades man ändå plocka in Magnus Eriksson, samt lyfta upp Adam Andersson från Tierp.
Vad jag vill ha sagt är att ett sånt här extremt skadeläge kan man inte gardera sig emot inför en säsong och panikvärvningar är sällan lyckade. Någon gjorde en jämförelse med HV ifjol vars läge var likartat. De värvade rätt friskt under säsongen men det hjälpte inte. De spelare som tillkommer hinner aldrig riktigt komma in i laget.
Nej, det bästa sättet att skydda sig mot såna här situationer måste ändå vara redan i de lägen där laget är skadefritt spela in spelare som spelar i Tierp. Adam värvades ju av Brynäs men skulle få spela i Tierp. Ett par till såna värvningar och ge dem istid i Brynäströjan också samtidigt som vissa av Brynäs ordinarie spelare får finna sig i att flytta ner då och då.
På så sätt kan man ha en handfull spelare som är relativt redo att hoppa in, samtidigt som man inte sitter på en för bred och dyr trupp.
Kommentera