Brynäs IF

724439 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #482258

Sv: Skadorna
- Brynäs med Timonen, Dackell, Sulku och Björne samtidigt som både hv och ssk underpresterade (kollar man in deras laguppställningar har dom riktigt bra lag) innebar en knapp åttondeplats i tabellen.

- Nu är dessa fyra borta (under överskådlig tid) samtidigt som ssk och hv har lyft sitt spel till förväntad nivå vilket helt följdriktigt har inneburit en resa neråt i tabellen (3 förluster och 1 vinst efter uppehållet).

- Närmaste konkurrenten luleå har på samma fyra omgångar 2 förluster, 1 vinst och 1 oavgjort. Ingen större skillnad men i luleås lag hittar vi spelare som Fernandez, Holmström och Renberg. Tre spelare av god NHL-klass. Lägg till landslagsmässiga Rönnqvist, Ledin och Wallin så har vi ett lag som förmodligen har potential att prestera bättre än hittills. (Jmf med de spelare Brynäs har tillgängliga fram till fönstret öppnar.)

- Om jag har fattat rätt är det 6 matcher (=18 poäng) fram till fönsteröppning. Högst troligt är att Brynäs kommer att tappa rejält mot övriga lag under den här perioden. Kvar att spela efter möjliga värvningar är 12 matcher (=36 poäng).

- Då hänger det på värvningarna. Hur många NHL-spelare behövs för att hämta in det försprång övriga har och är det möjligt? Finns några pengar alls?

Brynäs utan Timonen, Dackell, Sulku och Björne i årets NHL-Elitserie är ett lag för Kvalserien. Värvningar kommer att behövas för en trolig kvalserie. Som laget ser ut idag finns inga garantier att vi klarar ett kval.

Vore skönt att höra nå´n realist motivera hur mycket jag är ute och cyklar.

Och då har jag ändå inte funderat på riktigt pessimistiska varianter som att Phillips med familj lessnar och åker hem eller att Wahlberg åker på en skada. Eller att både Sulku och Dackell har spelat klart för säsongen. Eller att inga pengar finns till värvningar. DÅ kan vi börja snacka bekymmer.
Kommentera