Brynäs IF

724439 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #483993

Sv: Föga förvånande...
Lilljanne funderar i en subtråd:

"Vad är rättvisa förutsättningar i era ögon? Om det nu är okej att byta, köpa och sälja spelare 4 gånger under en säsong, varför låta oss nöja med det? Varför kan vi inte tillåta lagen att byta spelare med varann alternativt köpa eller låna in från andra ligor under HELA säsongen vid behov? Före sista och avgörande SM-finalen plockar Brynäs in en NHL-femma som spelar gratis eftersom dom är hedrade bara av att bli tillfrågade. Rättvist? Javisst! Men moraliskt, etiskt eller vettigt?"

Vi pratade rättvist. Moraliskt, Etiskt eller Vettigt är någon annan tråd i tråden. Det är du själv som fört in det här.

Rättvist är att samtliga inblandade parter får jobba efter samma förutsättningar, och att man inte ändrar förutsättningarna mitt i, bara 'därför att'.
Några förutsättningar detta år - utifall det inte är bekant - är:
1) vi har ett antal värvningfönster, där man kan fylla på med spelare.
2) NHL har lockout, varför det finns gott om hockeyspelare som inte spelar hockey.


"Ser att ni nämner bl.a. Arnason i samband med Hossa och moras övriga slovaker. Men jag måste ha missat poängen, kan nå´n förtydliga, tack?"

Det som startade den här subtråden var ett uttalande som påstod att det är inte "rättvist att spelare som inte normalt hör till klubben (som Moras slovaker) bidrar till att höja nivån på dessa lag. Helt ok för t ex DIF och MoDo att förstärka med gamla spelare!"

Jag kunde då inte låta bli att påpeka att även Brynäs har/har haft spelare som inte normalt hör till klubben (som Moras slovaker), och att syftet förmodligen var att bidra till att höja nivån på erat lag. Även om nu just Arnasson råkade bli ett blindskott.

Hossa & Moras slovaker (dock inte alla) = proffstillskott.
Arnasson = proffstillskott.
Tillräckligt förtydligat?

I förlängningen kan man väl påstå att jag ifrågasatte det rättvisa i att det tycks vara fult av Mora att värva proffs, men rätt så tillåtet av Brynäs att göra precis samma sak.
Kommentera