Brynäs IF

724439 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #484060

Sv: Föga förvånande...
Huge:
Först och främst får du credit för det nydanande uttrycket "poetisk rättvisa". Det är så vackert sagt, att man lätt skulle kunna luras att hålla med dig.
Kan dock ALDRIG köpa ens en tillfällig stängning av serien. Inte ens om mitt lag fanns på kvalserieplats, vilket brukar öka lusten att ropa på lås och bom för Elitserien.


Dock, till dina comments:
Tyvärr var det just ordet 'rättvisa' som användes, inte moralisk eller etisk. Om du vill att jag ska stå upp för moraliskt eller etiskt så kan jag göra det.

Samtidigt måste även jag hålla med om att är det o.k för DIF att värva Theodore, Turco och Boyle, och fint av MoDo att knyta till sig namn som Hinote - uppväxta med föreningarna som dom är se'n barnsben.

Angående värvningarna pratar du om att "I Moras fall handlar det om spelare som öht inte har ngn anknytning till laget sedan tidigare."

Köper jag inte alls. Om du bara visste hur många spelare som kommer till olika lag utan att ha någon anknytning dit sedan tidigare. Jag har rabblat Phillips, Timonen, Arnasson i fallet Brynäs. Kan lägga till Sulku, Viitakoski. För all del, Jokela, Sjögren. Get it?


Vad jag egentligen hänger upp mig på är att det anses fel på olika sätt och vis att för Mora att knyta spelare till sig, efter de förutsättningar som givits. Samtidigt anses det inte bara rätt, utan även önskvärt att det egna laget gör precis likadant. (Se tråden "Transferfönstret öppnas den 24/1" här bredvid.)

Vad är moralen och etiken (och för all del rättvisan) i detta fenomen?
Det är detta jag är ute efter att få veta.
Kommentera