Brynäs IF

724439 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #484304

Sv: Föga förvånande...
Huge: Det liknar mer en auktion om SM guldet i år. Detta går emot hela idén med svensk idrott. Säsongen liknar mer och mer en parodi. Nu tänker jag inte bara på lyxstrejken i NHL utan på förbundets lama insatser. Med dessa menar jag att de öppnade upp helt så att lagen kan i princip ta in ett helt NHL lag (om man håller sig till två transatlanter). Förra gången (1994) hade de en begränsning på antal spelare vilket skulle ha varit nu med tycker jag. Långsiktigt så tror jag att vi skadar vår egen organisation med utvecklingen av Juniorer etc.

Stängd Elitserie? Ja, jag tycker att förutsättningarna hela tiden har förändrats och man har inte haft den stabilitet i hela upplägget så att man måste chansa utan någon som helst framförhållning.

En utökning till 14 lag är också det nödvändigt, endast för att vi skall slippa dessa derbygrupper (som i år gjort Brynäs till en vinnare ekonomiskt) Med 12 lag och 50 omgångar så måste det vara något skags upplägg och inte en rak serie. Därför 14 lag så snart som möjligt.

Nu har tydligen förbundet bestämt sig för att ha ett 4 domarsystem, taget ur luften och klubbat och klart, UTAN att tillfråga klubbarna, bara det säger ju hur förutsättningarna ändras. Nu kommer modo få fullt upp när de har ÄNNU EN DOMARE att skälla och klaga på. De kanske skall ta in en extra tränare för just den saken ;)

På grund av alla dessa "detaljer" så tycker jag att man kan stänga Elitserien i år. Jag hade tyckt exakt lika dant om Brynäs legat klart för slutspel så det har inget med det att göra.
Kommentera