Brynäs IF

723289 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #500565

Sv: Frölunda-Brynäs 1/2-05
p j davydjoos, Huge m.fl.: Frågan om Gävles tillväxtmöjligheter är viktigare än utgången av kommande kvalserie. Jag kan köpa att Brynäs åker ur bara det visar sej att klubben på sikt får bättre ekonomiska förutsättningar. På samma sätt är det en Pyrrhusseger om vi klarar kvalet men ekonomin fortsätter att gå på tomgång. Då åker vi ur nästa år istället. Förresten, när jag tänker efter, jag kan INTE köpa att Brynäs åker ur, ö.h.t.

Och alla teorier om hur klantiga Brynäs ledning är. Så länge inte nån kan ge konkreta exempel på klantighet (mer än Magicos "allt borde skötas bättre") och, framförallt, exempel på hur det skulle ha gjorts istället, är det svårt att ta sånt på allvar. Det är ungefär som att säga att "hade vi fått första målet hade vi vunnit". Lätt att säga men svårt att leda i bevis. Att Brynäs som förening går dåligt kan säkert ha att göra med hur dom ansvariga jobbar men hur syns det? Det är lättare att hitta exempel på konkreta utomstående faktorer som påverkat Brynäs kräftgång. Men på vilket sätt kan Hedin tvinga företag att sponsra, hur kan han få Gävlepubliken att visa att dom stöttar hemmalaget, hur kan han sänka kommunalskatten, höja huspriserna, få ner arbetslösheten, locka arbetstillfällen till regionen, sänka sjuktalen osv? Sen kan man ju göra det lätt för sej och säga att det är ledningens uppgift att "ta ner månen".

För övrigt kan jag hålla med Magico när han tvivlar på att Brynäs är på väg åt rätt håll. Konkret, hur ser jag det? Att Brynäs hockeylag eller ekonomi är bättre än förra året är ointressant om alla konkurrenter har blivit ännu bättre på alla plan (snigeln rör sej också framåt men han får nog jobbigt om han tävlar mot haren). Att styrelsegubbar har bytts ut betyder inte heller nödvändigtvis en förbättring (det kan ju bli ett byte mot ex.vis munkas). I mina ögon är läget värre än nånsin. För första gången tvivlar jag på allvar på att Brynäs spelar i Elitserien kommande säsong.

bradberry: "Sällan har skillnaden varit större mellan E.S och K.S rent generellt som i år!"

Tvärtom! Aldrig har skillnaden varit så liten som i år. Två elitserielag sladdar och är klart sämre än övriga lag. Elftelagets resultat sista hälften av serien håller allsvensk klass. I Allsvenskan finns i år spelare av unikt hög elitserieklass pga. lockouten. Spelare som Wernblom och Söderberg hade utan vidare platsat i både mif och Brynäs. Dom förstärkningar som gjorts under säsongen av allsvenskans topplag håller nära på samma klass som dom Elitseriens två bottenlag gjort. Skillnaden mellan Kvalseriens förväntade topplag är inte större än att målvaktsspelet kan avgöra. Brynäs har Honken, malmö har Nurminen, leksand har Hedberg och skellefteå har Dunham. Var står Honken i den konkurrensen? Kvalserien gör mej skitskraj.

bocken: "Men nu är det nämligen så att jag själv sponsrar föreningen(kommer alltid fortsätta) och har själv upplevt ett negativ inställning från vissa personer som sitter/satt i organisationen. Du kan ge dig f..n på att jag och många andra inte kräver att bli bjudna på ena och det andra som du nämnde. Många företag har egentligen inte råd med sponsring men ställer upp ändå."

Heders! Så agerar den livsviktiga stommen i ett elitlags finansiering. Finns det klantskallar i föreningen man plöjer ner tusenlappar i, ska man peka med hela handen och förklara att man inte är nöjd. Riktat till dom ansvariga. Namnge vilka man inte är nöjd med, tala om hur man vill ha det istället. Inte göra som så många andra tydligen gör; drar sej ur och klagar högljutt till alla utanför föreningen.

El Aka Ali: Tyvärr är jag också helt övertygad om att lhc kommer att bli en stormakt i svensk hockey för lång tid framöver. En slutsats som är enkel att dra när man tittar på deras ekonomiska styrka. Som i sin tur bygger på stödet från hela Linköpingområdet; företag, kommun och innevånare. Allt det inte Brynäs har i sin hemkommun.

lindberg: Apropå bordshockey: såg en bild från finalen i öppna SM i bordshockey som spelades i helgen. Vinnaren (minns inte namnet) spelade i Sveriges snyggaste hockeytröja; Brynäs gamla röda. Nåja, den svarta är nog ännu snyggare. Det kan vara det största en Brynäsare vinner under överskådlig tid.
Kommentera