Brynäs IF

724427 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #524296

Sv: Brynäs IF vs. Malmö IF 17/3!

Här är Hobérs ord om matchen
 
"Kanske svåraste matchen"
Imorgon ställs Malmö Redhawks mot Brynäs på bortaplan. Och det är en uppgift som Dan Hobér tror kan bli den svåraste av de 10 matcherna. I övrigt mörkas allt.

   - Ja jag tror att det blir den kanske svåraste matchen. Vi har förvisso mött Brynäs under säsongen, men de är ett starkt kollektiv - och det andra av de två elitserielagen. På bortaplan. Så visst blir det tufft. Kan vi ta poäng mot dem är det en bonus. Det är viktigt att få en bra start, men därmed inte sagt att det är kört om vi skulle förlora. Då återstår nio matcher, sa Dan Hobér.

Brynäs har bytt tränare. Roger Kyrö fick lämna, Wayne Fleming kom in.
   - Jag tror de får ett lyft av det. Mer fart och aggressivitet.

Hur mycket kan man hinna ändra på så kort tid?
   - Jaadu det vet jag inte. Det var ju som när jag kom hit, farten på träningarna ökade direkt. Kyrö var kanske lite mer försiktig av sig, som Björn Kinding är, Fleming kanske mer som jag. Sen om det blir så mycket bättre spel vet jag inte, men som ny tränare kan man gå in och välja annorlunda, kanske lite bättre övningar.

Hur spelet kommer se ut mot Brynäs vill Dan inte säga så mycket om.
   - Vi får väl se! Vi ska spela strikt och disciplinerat positionsspel. Så får vi se om de överraskar oss, då får vi agera.

Och laget är också det hemligt. Mycket hemligt. 
   - Många har sett heta ut på träningen. Men det enda jag väl egentligen kan säga är att Pasi Nurminen står, det är aldrig någon  större hemlighet.

Slutligen, ska det inte bli skönt att det äntligen drar igång?
   - Det kommer bli en lång säsong innan den är över. Spelarna har gått och väntat på detta, och vi ska vara etta eller tvåa i serien. Men jag vill understryka att det kommer bli tufft.


Fotnot: Webbredaktionen finns på plats i Gavlerinken under morgondagen - och levererar ett periodvis uppdaterat matchreferat därifrån.

(Källa: www.mifredhawks.com)

Kommentera