Brynäs IF

723716 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #524751

Sv: Brynäs - MIF
Tigern:
Såg matchen och tror att ingen av de allsvenska utmanarna kan matcha varken Brynäs eller Malmö vad gäller just organisationen i spelet, framför allt inte i defensiven. Båda lagen spelade ruskigt (inte äckligt...) disciplinerat bakåt.

Det som talar mot Tigrarna, är den uppenbara måltorkan man lider av. Ängsliga som småbarn med pottångest närmar man sig motståndarkassen, och håller inne passen ögonblicket för länge i de avgörande momenten. Det kan bli ett problem, vilket lag man än möter.

Jag hade mina tvivel inför detta kval(kval, i dubbel bemärkelse), men jag måste säga att jag blev något lugnad efter Malmö-matchen. Elitlagen har vanan att spela ett snabbare spel än allsvenskarna, bra mycket mer fysiskt också verkar det nu som. Det är som sagt målspottandet (egentligen är det bara lite dregel i mungipan...) som är den svaga punkten. Kan motståndarna täta till bakåt länge i matchen, som Mif gjorde ikväll, så har de tyvärr en chans att stjäla poäng av oss.

Men, helt ärligt, tror jag att BIF inte kommer att tappa en enda poäng mot uppstickarna, och att vi således spelar i eliten i höst också.
Tacka Flemming för det isåfall, han har verkligen riktat fokus mot det viktiga i spelet tycker jag.
Kommentera