Brynäs IF

723688 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #525194

Sv: Brynäs - MIF
70 Rodrigues: Undrar om huvudrullining räcker. Allt beror på vilka nya huvuden som sätts dit istället. Vad det handlar om, mer än något annat, är att professionalisera verksamheten. Det finns två saker i dagens Brynäs som gör mig nervös.

1. Begreppet ideellt arbete. Ideellt arbete innebär att någon godhjärtad själ kommer ner till kansliet några timmar på kvällen efter dagens arbete och "jobbar med Brynäs". En nobel inställning, och faktiskt det som stora delar av idrotts-Sverige fortfarande lever på, men inte elitserieföreningar. Proffsigt folk på alla positioner måste det vara.

2. Brynäs som slutförvaringsstation av utbrända spelare. Gamla storspelare förtjänar all den respekt mankan ge dem, men ett snärtigt backhandskott bör inte kvalificera för tunga administrativa jobb i en modern förening. Janne Larsson är inte bra i marknadsarbetet, för att ta ett exempel. Gamla spelare kan (obs. KAN) bli bra tränare eller ledare, till exempel i ungdomsverksamheten, men det finn singet som säger att det blir bra klubbarbetare.

Bakom båda dessa tendenser finns ett mönster att man i Brynäs bara litar på det egna folket. Brynäsledningen måste inse att det finns folk i medlemsgrupperna som kan en herrans massa sakrer som klubbenn är betjänt av. Och man måste lära sig att proffs jobbar bättre än ideellt arbetande personer. Jag inser att det finns en skillnad i kostnader, men det gör dett vad gäller intäkterna också. Försiktigt uttryckt.
Kommentera