Brynäs IF

723314 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #531022

Sv: Leksand - Brynäs
Huge: ”Och du måste lära dig skilja på vad som är omöjligt och vad som är möjligt.
Jag tror att det är fullt möjligt att bli minst tvåa i KS. Trots dagens förlust.
Förstått?”

Jag övar, jag övar.
Återigen: det är inte den senaste förlusten, eller ens tabelläget, som gör uppgiften hopplös. Det är kvalitén på laget och vetskapen om vad laget presterat under en hel säsong. Vi säger så här - blir Brynäs bland seriens två bästa lag tar jag på mej dumstruten. Blir Brynäs trea eller sämre tar du på dej dumstruten. OK?

För övrigt är det mer än troligt att du har många likasinnade i styrelsen och på kansliet. Alltför många har alltför länge sagt att "det här ordnar sej, vänta och se" trots att alla tecken, från bristerna i organisation och ekonomihantering till det sportsliga kunnandet, länge har skrikit rakt ut att vi är på väg mot Helvetet. Man har gjort som du - förväxlat vad som är möjligt med vad som är troligt. Ska man jobba professionellt (och då menar jag inte ditt och mitt amatörtyckande på den här sidan) måste man lägga vad man tror och hoppas åt sidan och istället se till att skaffa sej förutsättningar och kompetens som ger slumpen mycket små chanser att äventyra föreningens framtid. Eftersom det handlar om idrott kommer "tro och hopp" alltid att ha betydelse men det gäller att minimera den delen. Som Frölunda och Färjestad har lyckats göra med en bred ekonomisk bas som utgångspunkt.

Brynäs har alltför länge levt med din och många andras "hoppas-det-går-filosofi" men nu får det vara slut. Nu måste alla gissare och chanstagare ut ur organisationen och ge plats åt handlingskraftiga riskbedömare, analytiker och andra som kan värdera läget istället för att bara hoppas på det bästa. Det får inte längre räcka med att ha varit skyttekung eller landslagsmålvakt. Det kommer att ta tid och årsmötet är bara steg 1 i rekonstruktionen av Brynäs IF. Är 5000 medlemmar överens är det vi som bygger nya Brynäs. Alla delaktiga i årets fiasko rekommenderas att börja fundera över sin framtida roll i Brynäs.

Såg idag en bild på styrelsen i ett japanskt företag (Mitsubishi?) där styrelsemedlemmarna vid en presskonferens bad om ursäkt för företagets klantigheter, reste sej upp och bugade djupt mot aktieägarna av skam. Såg bra ut, Hedin.
Kommentera