Brynäs IF

724404 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #534319

Sv: Krisen fortsätter Skellefteå AIK!!
Namtrac: Pressrelease från Skellefteå AIK:s hemsida:

Skellefteå AIK Hockey och Chad Hinz avbryter spelarkontraktet.

Bakgrund:
Lördagen den 27 mars konfronteras Chad Hinz med utandningsprov i anslutning till en trafikinci-dent i Boviken utanför Skellefteå. Provet indikerar alkohol i blodet och kompletteras med blod-provtagning på Skellefteå Lasarett.

Klubbledningen informeras om incidenten och avvaktar testresultat för beslut om eventuella åtgärder.

Provresultat:
Chad Hinz, tillsammans med sitt juridiska ombud advokat Greger Lundmark, är nu informerad om att testresultatet utvisar en alkoholhalt överstigande en promille i blodet vid provtillfället. Därmed är Chad Hinz nu misstänkt för grovt rattfylleri. Klubbledningen informeras om detta un-der gårdagen av Chad Hinz.

Beslut:
Skellefteå AIK Hockeys styrelse konstaterar att den i övrigt framgångsrike spelaren genom olämpligt agerande, i strid med svensk lag och klubbens uttalade policy i trafiksäkerhet, konfronterats med alkohol i blodet i anslutning till bilkörning. Koncentrationen är av sådan dignitet att misstanke om grovt rattfylleri föreligger.

Styrelsen har därför vid extra styrelsemöte i går kväll beslutat bryta gällande spelarkontrakt. Beslutet stöds fullt ut av tränarna. Kontraktet är under gårdagskvällen ömsesidigt och skriftligen avslutat av båda parter.

”Chad Hinz har varit en framgångsrik spelare som tillfört laget mycket. Det inträffade är en stor tragedi för Chad Hinz och en besvikelse för alla spelare, alla samarbetspartners och alla anhängare och supporters. Vi lämnar nu detta, en tråkig erfarenhet rikare, och återgår till kvalseriens
avslutning ” säger klubbens ordförande Pär Nordlund.

Framtid:
Det inträffade belyser vikten av ett fortsatt intensivt föreningsarbete för ökad trafiksäkerhet i allmänhet och trafiknykterhet i synnerhet. Föreningens arbete med dessa frågor kommer att ytterligare intensifieras.

Resultaten av de två återstående kvalseriematcherna är mycket viktiga för utgången av serien. Vi vill ge den sportsliga ledningen och spelartruppen möjlighet att koncentrera sig på dessa matcher. Därför kommer föreningens klubbdirektör ensamt att svara för klubbens fortsatta externa kommunikation i detta ärende.

Skellefteå AIK Hockey
Kommentera