Att tänka på innan du skriver inlägg:
- Vänligen notera och respektera Hockeysnacks regler.
- Moderatorerna kommer att vara extra uppmärksamma på regelbrott som personangrepp, olämpligt språkbruk (t.ex könsord) och hot.
- Personangrepp gäller inte bara andra forumanvändare utan även spelare, ledare, domare etc.
- Om en skribent skriver ett inlägg som bryter mot reglerna kommer denne att få en varning.
- Om en skribent skriver flera inlägg som bryter mot reglerna kommer denne att bli avstängd från att skriva i Brynäsboken under en viss tidsperiod.
- Om en avstängd användare återkommer under nytt användarnamn kommer det resultera i en permanent avstängning av det nya kontot.
- Om en skribent skriver fler än 5 inlägg under samma dag kan denne stängas av för spam om inläggsmönstret är av spamkaraktär.
- Moderatorerna ger alltid skribenterna chansen att editera inlägg i 5 minuter.
Man har ju hört talas om Gävlefiskarna men att kalla arenan för Det läckra ålatemplet låter underligt.
[Gävlefiskarna kom från Gästrikland och Mälaren till ångermanlandskusten över sommaren troligtvis redan under tidig medeltid. Deras storhetstid började omkring 1600. De vistades sommartid i de så kallade gävlebohamnarna. Där fiskade de och delade villigt med sig av sina kunskaper till den inhemska fiskarbefolkningen som främst var bönder som fiskade till husbehov.
På 1700-talet kom Gävelfiskarna seglandes i sin haxar - båtar av galeastyp. Familjemedlemmar, tjänstefolk och husdjur följde med.
En av haxarna som hade destinationen Skeppsmaln hette Hoppet och var byggd i Gävle. Dess siste skeppare hette Erik Wilhelm Högberg (född 1856). Hoppet gjorde sin sista seglats 1874. Den såldes sedan till Framnäs såg i Örnsköldsvik.
Den andra haxens namn är okänt och den tredje haxen kan ha varit Dockan.Gävlefiskarna betalade arrende, "strand- och bodlega" till bönderna. På sommaren fiskade Gävelfiskarna strömming, sik och lax och på hösten seglade de hemåt med sin fångst. En haxe kunde rymma ungefär 600 tunnor saltströmming, surstömming och krampsill (soltorkad strömming). Om tillgången på ädelfisk var stor tog man också med rökt sik och insaltad lax. Den fisk som till slut kom till hemmahamnen Gävle räckte ibland till att levereras till Uppland, Dalarna och Västmanland.]