Brynäs IF

724404 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #549763

Sv: När ska vi börja värva?
Som dom flesta andra blir jag också besviken varje gång Brynäs värvar nå´t annat än landslagsklass. Se´n är det en annan femma att jag förstår varför dom inte gör det. Då det tydligen är många nyblivna brynäsare härinne förklarar jag just för er hur det ligger till: Det är alltså inte Sundlövs fel att han inte värvar Micke Samuelsson, Jonas Johnson, Jörgen Jönsson, Rick Nash och Joe Thornton. Det är pengarna som saknas.

En välvillig tolkning av värvningen av Aarnio är att lagbygget är väl genomtänkt och att det här är en av dom sista tegelstenarna i Boorks arkitektoniska mästerverk. En mer illvillig tolkning är att det här var vad pengarna räckte till. Jag har svårt att bestämma mej för vilken jag ska tro på.

Värvningarna så här långt ger nog också en fingervisning om budgetens utfall för senaste säsongen. Min tolkning är att ett nollresultat är det bästa vi kan hoppas på. En god nyhet i sammanhanget är att fler än Brynäs tycks ha tömt värvningskontot under föregående säsong. Det är väl bara HV som värvat bättre. Hittills.

Sammantaget måste prognosen för Brynäs i ES 05/06 peka uppåt. (Om NHL drar igång och skadeläget blir normalt och tränarna stannar hela säsongen och Dackell och Wahlberg når normal standard och värvningarna håller elitserieklass.)
Kommentera