Brynäs IF

724339 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #593665

Sv: Timrå IK-Brynäs IF torsdagen den 13/10-05
Efter att ha sovit kanske jag kan se gårdagens match lite mer nyanserat.

Det finns positiva saker i dagens Brynäs som inte funnits de senaste åren. Det finns trots allt ett försvarsspel. Brynäs är svårslagna även när de är dåliga. Förra säsongen hade man fått dyngpisk om man varit så dåliga som igår. Fast det kanske berodde på att Timrå inte heller var bra.
Igår var försvarsspelet kompakt, utom under upptakten av andra perioden, och det var då det ramlade in två mål (varav det första borde ha varit underkänt).

Vad jag däremot inte förstår är varför man har så oerhört svårt att skapa ett eget spel. Visst, Timrå kanske också vet hur man försvarar sig, men om man får ett femminuters powerplay så måste man kunna utnyttja det. Det tog fyra minuter av sagda powerplay innan man för första gången DUMPADE in pucken, och då fick man åtminstone fast trissan i anfallszonen ett tag. Fyra minuter, plus två tidigare tvåminutare, där man envisas med att försöka dutta och snirkla sig in. Ska man åka in med pucken måste man ha fart under rören, och på åtta (!) minuter borde det ha gått upp ett ljus att det här går inte.

Sen finns det ett par spelare som jag inte riktigt tycker håller måttet. Simon Skoog. Niklas Andersson såg bra mycket säkrare ut. Skoog hamnar efter. Lavins har inte imponerat, men han måste ju städa efter Skoog, så han är ursäktad. Jag har hört att det finns en kille som heter Spets också men jag har inte sett röken av honom. Och så Dackell... Boork måste se nåt hos honom som jag inte ser (och än så länge litar jag på Boorks omdöme) men jag tycker bara att han ser trött och gammal ut. Långsam, darrig, puckarna glider ifrån honom, ingen som helst pondus i sitt agerande.

Och nu blev det mycket kritik här, som sig bör efter en skitinsats, men för att plocka ut något positivt när det gäller spelare så tycker jag att det är kul att se att Wahlberg revancherar sig för i fjol. Malmström jobbar hårt som vanligt, och min favorithackkyckling Danne Johansson står på ett mål och fyra ass. Frågan är om inte han är poängbäst i laget på det...
Kommentera