Brynäs IF

725906 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #602050

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
70 Rodrigues: Du har rätt i vad du säger att man ska ha folk framför mål och att man då skall skjuta mycket. Det finns dock en stor hake i det hela.

Boorks bortataktik.

Spelarna spelar under jäkligt hårda direktiv om att de måste "vara jävligt snabba tillbaka till sina positioner vid en spelvändning" Detta medför att spelarna inte vågar åka ifrån området i närheten av den position som de skall ha vid en spelvändning. Detta syns mest på backspelet när de hellre backar och säkrar än att kliva upp och möta en puck som är på väg ut ur offensiv zon, speciellt när en motståndare jagar mot pucken. Då väljer backen det säkrare alternativet och stannar för att säkra hemåt.

Jag tror det är precis sånt som Boork menar med att "det sitter i väggarna" Brynäs har haft det för tungt de senaste åren för att de skall våga kliva på och prestera det spel som du efterlyser.

Om det sedan är tålamod, jävlaranamma eller lobotomi av spelarna som gäller är upp till Boork att avgöra. Det är en lång process det här, fast man borde nog kunna önska att de nya spelarna som inte varit med och haft det tungt kunde visa lite mer respeklöshet och kliva på mer, visa vägen helt enkelt.
Kommentera