Brynäs IF

724339 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #609518

Sv: Inga utlänningar säger Boork!!
Huss: "Långsiktigt är Boorks koncept helt rätt, på kort sikt och i jakt på slutspel (eller att försöka undvika kvalserien..) så fungerar det inte."

Kan ju faktiskt även funka på lite kortare sikt. Hittills verkar det ju vara trögt på den internationella marknaden, och fortsätter detta så ser jag inget större fel i Boorkens tänkande.
Nu tror jag att Wennerholm och vi andra kanske ska ta det hela med lite modifikation, trots allt.
Boorken har ju alltid haft detta som en del i sin filosofi, så dagens utspel är väl bara ett logiskt steg i hans omdaning av föreningen.
Jag tror dock inte att han är så dogmatisk som det låter, om det skulle komma till kritan: dvs om man hittar en riktig klasspelare som verkar passa in och som, med en sannolikhet gränsande till säkerhet, är en verklig förstärkning, då tror jag inte man tackar nej.
Typ en spelare som Tuulola e dyl.

Sen tycker jag som Gävlelasse att Wennerholm lite grann argumenterar mot sig själv, angående inhemska spelare och egna produkter.

Tycker också att han är ute och cyklar lite grann vad gäller kulturkrocken, som Boorken påstår ofta är en orsak till att utländska spelare får det tufft i ES.
Det är främst hans exempel från NHL som jag inte tycker stämmer riktigt. Många av de bra spelarna därborta har ju faktiskt slitit hårt i farmarligorna innan dom fått sin stora chans i NHL.
Mao: den kulturkrock dom mötte i farmarligorna har under tiden i farmarligorna säkert minskat succesivt i styrka, för att så småningom nästan helt försvinna.
Dessutom anser jag att de spelare som inte behöver gå via farmarlag är så pass bra i grunden redan när dom kommer, (Jagr, Sundin Foppa o liknande spelare) att här spelar det kanske inte så stor roll om det blir en liten kulturkrock. Dom är ändå så pass skickliga på isen att en ev svårighet med anpassning knappast märks.

Fast det mest flagranta och motsägelsefulla exemplet som Wennerholm tar är väl ändå Krizan i Modo.
Först anser W att de s.k kulturkrockarna inte spelar så stor roll.
Sedan drar han fram Krizan: ensam och övergiven utan utrustning kommer denna stackars slovak till det kalla Sverige. Inga vänner och massor med snö. Nytt spelsystem och nya spelare som inte talar slovakiska.
Skäll av Lückner via tolk osv osv.
Vips så anländer några landsmän till laget, och då blir allt frid och fröjd för vår vän Krizan igen.
Vad verkar detta vara om inte en kulturkrock?

Till sist:
Wennerholm tyckte att matchen igår inte var mkt till hockey. Mest hugg och slag.

Vet egentligen inte vart W vill komma med sitt tyckande.
Lite allmänt gnäll bara, som det verkar.

Matchen spelades mellan två lag som (liksom alla andra lag) är mitt inne i en ganska tuff period med många matcher tätt på varandra.
Viktiga poäng står på spel i kampen mellan två lag som förmodligen kommer att slåss för att undvika en kvalplats.
Om W i detta läge hade bespetsat sig på öppen, fartfylld och blixtrande hockey så säger det väl en del om W:s status som hockeykunnig skribent.
Dessutom anser jag inte att det förkom ngt mer huggande i gårdagens match än vad man sett i många andra fighter.

Och när han i slutklämmen jämför med NHL, dvs att om gårdagens spel med de påstådda hakningarna och ideliga fasthållningarna skulle ha praktiserats därborta så skulle inte en spelare ha funnits kvar på isen.
Ja då undrar man också vad han vill ha sagt med detta?
Att dom börjat köra med nolltolerans därborta, eller?
Som om vi inte redan visste det....
Kommentera